Fără rugăciune nu există credinţă

1 Tesaloniceni 5;17" Rugaţi-vă neîncetat."
.
Atunci când credinţa îşi pierde din putere scade şi nevoia de a ne mai ruga.

Trăim într-o societate în care credinţa pierde tot mai mult teren în vieţile noastre pe zi ce trece iar nevoia de rugăciune devine un accesoriu la care se apelează doar în cazuri de criză.
Dacă vrei să-ţi aperi credinţa, să o păstrezi vie şi înflăcărată, atunci roagă-te neîncetat.
Nu privi la cei din jurul tău, că nu vei găsi prea mulţi oameni care să te susţină, să se roage cu tine.
Tocmai de aceea trebuie să devi un om al rugăciunii, pentru a găsi în propria ta fiinţă resurse pentru o rugăciune fierbinte şi o credinţă reală.
Trebuie să-i ceri lui Dumnezeu putere şi călăuzire, să înveţi să-L iubeşti pe El.
Numai atunci când vei învăţa iubirea de Dumnezeu, adevărată, curată, sinceră rugăciunea ta va curge, mintea ta va se va lumina şi ochiul tău se va curăţa.

..de pe http://devotionale.stancamantuirii.net/


Milă voiesc, iar nu jertfă!
Publicat de Amarys in devoţional

Matei 9;13 Duceţi-vă de învăţaţi ce înseamnă: ,Milă voiesc, iar nu jertfă!' Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.""Milă voiesc, iar nu jertfă!" sunt cuvinte care apar şi în cartea Osea, dar Isus le aduce din nou în atenţia unor oameni are aveau impresia că ştiu absolut tot, despre cunoaşterea şi voia lui Dumnezeu.
Fariseii deşi cunoşteau foarte bine cuvintele Scripturii, se purtau ca nişte miliţieni bisericeşti, nu aveau milă sau compasiune pentru oameni.
"Milă voiesc, iar nu jertfă!" este un mesaj de actualitate şi pentru noi. Pe Dumnezeu îl interesează omul, soarta omului este mai importantă decât orice altceva.
O inimă plină de dragoste faţă de aproapele nostru, o inimă plină de compasiune faţă de durerea celuilalt, este un dar plăcut lui Dumnezeu. Dumnezeu în marea Sa bunătate, a avut şi are milă de noi, iar noi ca şi copii ai Lui trebuie să avem milă faţă de toţi oamenii.
Să ne deschidem inimile înspre bunătate, milă, compasiune faţă de toţi oamenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu