:: M-am nascut... azi

Titlu: M-am nascut... azi
Autor:: http://noapteaiguanei.wordpress.com
Articol: Una dintre amintirile copilăriei mele este legată de "Ziua Mea". Bunele maniere cereau ca, atât cu ocazia zilei de naştere, cât şi a celei onomastice, orice copil să "ducă" la şcoală bomboane. Nu ştiu cum se "petrecea" momentul pe la alţii, dar în clasa mea, până-ntr-a patra, era servită mai întâi "tovarăşa învăţătoare", apoi mergeai cu cutia cu bomboane (bomboane fine, de ciocolată, de care unii aveau parte, din păcate, doar la aceste ocazii!) – mergeai, zic, cu cutia pe la fiecare copil, care "servea" o bomboană (prietenii buni primeau două iar cei foarte buni şi colegul de bancă chiar mai multe!). Erai scos în faţa clasei şi toţi copiii îţi cântau în cor dirijaţi de "tovarăşa" un "Mulţi ani trăaiscăăăă!", după care începea ora de şcoală. Atât.
.
Mai târziu, din clasa a cincea, se schimba "procedura". Dacă erai de "gaşcă" aduceai la şcoală atâtea cutii de bomboane câte ore aveai în ziua respectivă. Şi la fiecare oră cereai permisiunea de a servi colegii, lucru pe care trebuia să îl faci în cel mai lent ritm posibil, pentru a întârzia cât maimult ora, eventual pentru a scăpa de etapa "ascultării"… "Tovarăşii" profesori se prinseseră cu cine au de-a face, dar se amuzau puţin, amintindu-şi probabil şi ei de vremuri similare…
.
Toată copilăria am suferit pentru că nu aveam zi de nume. Cei mai mulţi dintre colegii mei aveau cel puţin un nume de serbat. Maria, George, Petrică, Ion, Tudor sau Vasile, fiecare era mândru de numele său de sfânt. Unii dintre ei chiar se născuseră în zi de sărbătoare. De câte ori se "lăudau" că sunt născuţi fie de Crăciun, de Paşte sau de Sf. Maria, eu nu aveam cu ce mă lăuda. Dar… am găsit! Cercetând printre amintirile bunicii, am aflat că eram născută de… Sâmbăta Morţilor. Găsisem motivul pentru care îmi plăcea atât de mult… coliva. Acum aveam motiv de laudă – făceam întotdeauna o glumă din ziua mea de naştere – "eram născută într-o zi de sărbătoare şi eu – de Sâmbăta Morţilor"… cam lugrubru, recunosc…
.
De unde să ştiu eu – a fost nevoie de muuuult timp pentru asta – de unde să ştiu eu că eram născută într-adevăr într-o zi de mare sărbătoare şi de bucurie? De DRAGOBETE! Nu am aflat acest lucru decât pe la sfârşitul anilor 90, când, oricum, nu mă mai întreba nimeni dacă sunt născută într-o zi de sărbătoare!
.
Şi am mai aflat că în aceeaşi zi, de Dragobete – 24 februarie – îşi mai serbează ziua de naştere şi George Harrison (motivul pentru care ascult Beatles???), Mircea Badea şi mai mult ca sigur mulţi, mulţi alţii, cărora le doresc ceea ce îmi doresc şi mie! (secret, dar e de bine, vă asigur!)
.
Cei născuţi pe 24 februarie sunt…
.
Pini - cuvântul care îi defineste este pacea. Îşi doresc pace şi armonie în toate aspectele vieţii. Le place să îi ajute pe ceilalţi, nu sunt pasionaţi de modă, ci preferă să îşi creeze propriul stil. Sunt prietenul/a tuturor. Sunt plini de compasiune. Iubesc din tot sufletul, fac orice pentru dragoste, dar încheie relaţia imediat ce află că sentimentele le-au fost trădate. Au nevoie de afecţiune şi de sprijin moral, pentru că nu stau bine la capitolul încredere în sine.
.
Peşti – profilul carierei
Emotivi şi visători, doresc mereu să împletească dorinţa de a fi înşeleşi cu ceea ce-şi doresc. Nu sunt la fel de practici ca alte semne ale zodiacului şi preferă viaţa de artişti, de scriitori sau muzicieni. Să facă ceea ce îi place este foarte important pentru el, şi dacă în acelaşi timp se simte iubit şi dorit, cu atât mai bine. Să lucreze şi să-i ajute pe
alţii este scopul său. Dorinţa lui este să facă ceva care să îmbine cauzele importante pentru omenire cu viaţa lui de artist. Călcâiul lui Achile în cazul Peştilor poate fi faptul că se trezesc cam greu dintr-un vis. O revenire la realitate din când în când este esenţială. Biroul unui Peşte poate fi un amalgam: canapele moi, draperii de catifea şi un bar mic în colţ. Când porneşte la drum preferă să aibă un şofer, din moment ce preferă să viseze, nu să conducă. Va opri probabil (unde altundeva?) decât la un restaurant cu preparate de mare unde se poate întâlni cu colegii. Peştii sunt potriviţi pentru posturile de veterinari, biologi, artişti, muzicieni, psihologi şi medici.
.
Planeta dominantă: Neptun, planeta confuziei şi dependenţelor
Animalul sacru: balena
Personalitate: Peştii sunt nişte vieţuitoare blânde şi buimace, care cred tot ce le îndrugă primul venit. În capul lor este un talmeş-balmeş de impresii şi intuiţii, ce face imposibilă o activitate neuronală decentă. Fiind incapabili să emită vreun argument logic, au devenit la rândul lor experţi în abureală şi îmbrobodire. Se spune că sunt creativi şi talentaţi, ceea ce înseamnă că producţiile lor îi turmentează atât de tare pe ceilalţi, încât le anihilează puterea de discernământ… Foarte sociabili din fire, se înţeleg de minune cu animalele, handicapaţii, delincvenţii şi spiriduşii de casă. Misterele şi superstiţiile exercită asupra lor o mare fascinaţie: admira grozav iscusinţa cu care îşi apără intimitatea monstrul din Loch Ness, iar când nu le place vremea de-afară îşi îmbracă plini de încredere hainele pe dos. Dar marca lor distinctivă este enorma capacitate de a iubi. Peştii se îndrăgostesc total şi iremediabil de cine nu trebuie, când nu trebuie sau… de câte persoane nu trebuie!
--
Visitor Ip: 95.76.225.2

Un comentariu:

  1. Bună Ziua !
    Stimată Doamnă noapteaiguanei !

    Dasi sunteţi născută "după mine" (eu pe 23) ... avem "încă" multe asemănări (pin, peşti ... dar eu sunt şi "maimuţă")

    Vă doresc Multă Sănătate, alături de Familie şi de toţi cei dragi !
    Vă doresc Un AN NOU Minunat ! La Mulţi Ani !

    Vă Iubesc !
    Dumnezeu Să Vă Binecuvânteze !
    Doamne ajută !

    Cornelius,
    (vă rog SĂ Reveniţi să publicaţi şi AICI ... chiar dacă "doar" ca "Vizitator" ! ... eu, fiind AICI ... "Autor 100 Ro", am ajuns (Şi Vreau !) ... să fiu DoarATAT: "VIZITATOR ... la MINE" !)
    Dumneavoastră ... aveţi UN Blog Frumos ! (l-am vizitat) ... eu NU (din cauza Clonei !). Iar ca să repar ... ce s-a stricat ... oricum NU pot recupera TIMPUL şi PRIETENII ... pierduţi ! Decât ... pierzând ALT Timp !
    Adică, de fapt ... dând "Satisfacţie" Clonei !
    ... voi mai trece pe la mine ... PENTRU ... CONTINUITATE ! ... DoarATAT !

    Vă Iubesc !
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere