Rugaciunea

„Iata dar cum trebuie sa va rugati: “Tatal nostru care esti în ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vina împaratia Ta; faca-se voia Ta, precum în cer si pe pamînt. Pîinea noastra cea de toate zilele (Sau: pentru mîine.) da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (Greceste: Lasa-ne datoriile noastre, cum si noi am lasat pe ale datornicilor nostri.); si nu ne duce în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Caci a Ta este împaratia si puterea si slava în veci. Amin!” Matei 6: 9-13

Astazi vreau sa îti amintesc un lucru: atunci cînd îl primesti pe Domnul Isus ca Domn si Mîntuitor al vietii tale, dobîndesti si o legatura sfînta cu Tatal tau cel ceresc.

Acest lucru îti da siguranta ca atunci cînd te rogi, Domnul nu se uita la tine ca la un strain sau ca la orice alta persoana care nu l-a primit în viata sa. Ci El te asculta ca pe un adevarat copil al Sau. Ce realitate minunata pentru un crestin; nu-i asa?

Si pentru a te ajuta în rugaciunea ta zilnica, îti voi lasa patru idei, preluate din cuvîntul englezesc PRAY (care tradus înseamna a se ruga). Sper ca acestea sa fie un ghid pentru modul în care te prezinti înaintea Domnului zi de zi.

P este pentru PRAISE = lauda. Asa doreste Domnul sa ne începem rugaciunea: „Iata dar cum trebuie sa va rugati: “Tatal nostru care esti în ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau”. Lauda-L pe Domnul în rugaciunea ta, spunîndu-i: „Tie ma închin Doamne. Este vorba despre împaratia Ta, despre gloria Ta, marirea Ta si a numelui Tau.”

R este pentru REPENT = pocaieste-te. Da, vina pacatelor tale a fost platita la cruce, prin moartea Domnului Isus Hristos. Dar pentru ca noi pacatuim zi de zi, trebuie sa ne pocaim, sa ne caim pentru pacatele noastre, zilnic.

A este pentru ASK = cere. Acest lucru îl faci atunci cînd vii înaintea Domnului si îi ceri putere pentru ziua care urmeaza sa o ai si cînd te rogi pentru alte persoane.

Y este pentru YIELD = a veni cu reverenta. Asa a încheiat Domnul Isus rugaciunea: „Caci a Ta este împaratia si puterea si slava în veci.” Trebuie sa vii cu reverenta înaintea Domnului, sa te smeresti, realizînd faptul ca tu nu esti centrul universului. Supune-te lui Dumnezeu pentru ca astfel voia Sa se faca pe pamînt în viata ta.

Asadar, azi te încurajez sa te ROGI (PRAY)

CÎND ÎL ACCEPTI PE DOMNUL ISUS CA DOMN SI MÎNTUITOR AL VIETII TALE, DOBÎNDESTI SI O LEGATURA SFÎNTA CU TATL TAU CERESC.
de pe misiune.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu