:: 99% dintre noi sunt maneliÅŸti ?

Titlu: 99% dintre noi sunt manelişti ?
Autor:: Ziyati
Articol: Şeful statului a pledat luni (22.02), la Parlament, în cadrul unei conferinţe legate de îmbunătăţirea situaţiei romilor, pentru renunţarea la obiceiurile romilor care sunt dincolo de legalitate, referindu-se la obiceiul ca fetele să se mărite de la vârste fragede, chiar la zece ani: "Nu pledez pentru asimilare, pledez pentru păstrarea obiceiurilor şi cred că la 99% dintre românii care nu sunt etnici romi le plac cântecele romilor, nunţile făcute de romi, le place să audă... poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă o luăm de la Adi Minune până la oricine.. le plac manelele şi nu este o respingere în societate pentru ceea ce provine de la romi", a spus Traian Băsescu.


Astăzi am descoperit şi o reacţie la declaraţia preşedintelui de la conferinţa respectivă. E vorba de Nicolae Guţă care spune: "Manelele are linii melodice melodioase; la ora actuală, a cucerit toate vârstele, de la copil până la omul care se poate mişca, pentru că manelele e un gen de muzică foarte dansant, bazat, ca sound, foarte mult pe partea de percuţie şi un argument e faptul că eu cel puţin am cântat la diferite genuri de oameni, de la omul de rând la omul sărac, la omul bogat, la omul care s-a considerat intelectual. Am cântat la toate categoriile sociale de oameni. Au fost şi oameni care au negat faptul că ascultă sau că se distrează pe manele, dar, după un pahar-două, a dat drumul la viaţă. Într-adevăr, stilul face faţă şi se adaptează la ceea ce se cere azi ca şi distracţie", a mai precizat Guţă.


>>mai multe pe http://ziyati-fcrb.blogspot.com
--
Visitor Ip: 188.26.209.75

2 comentarii:

  1. Cred că preşedintele, a vrut să ne facă pe toţi ţigani,(nu ar fi asta tragedia, dacă am avea şi bani, fără număr,...)în stiul cunoscut deja:
    intelectuali=filozofi=tâmpiţi.:(
    Totuşi unde sunt intelectualii ţării? De ce tac?
    O dezbatere pe la "o antenă sau două", pe unde se promovează şi manelele, nu mi se pare suficient!:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat! :)
    Lipsa educatiei si nu ma refer neaparat la educatia muzicala, ne face aderenti la orice mizerie "spirituala". Dezradacinarea nationala este un proces lent, dar sigur, dupa ceea ce vedem si auzim.

    RăspundețiȘtergere