:: Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural!

Titlu: Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural!
Autor:: www.droguri101.ro
Articol: Ce este depresia?

Depresia este o stare patologică gravă, care se manifestă prin deprimare accentuată, tristeţe, descurajare profundă şi pesimism cronic, toate asociate cu nelinişte şi scăderea tonusului general de rezistenţă a organismului. Depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul doi în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială.

Cum acţionează?

Cercetări recente au arătat că sunătoarea conţine o doză ridicată de hiperforină, o substanţă care blochează acei receptori din creier care declanşează stările depresive. Prin aceasta, sunătoarea este benefică în tratarea depresiilor simptomatice şi reactive, în depresiile nevrotice şi în distonia neurovegetativă. S-a constatat că acţiunea antidepresivă a sunătoarei nu se instalează decît după 2-3 săptămîni de la începerea administrării. Ca urmare a efectului fotosensibilizant al hipericinei (un principiu activ din sunătoare), se impun măsuri de precauţie, în care pacientul va evita expunerea la razele solare intense pe toată durata tratamentului. (Evenimentul.ro)

Este legal?

Încă da, pe lângă sunătoare, putem include şi alte specii vegetale precum: păducel, cimbrişor, mentă, izma pădurilor, valeriană, roiniţă dar şi uleiurile eterice luate separat sau în amestecuri din lavandă, busuioc, salvie(acum ilegală), trandafir, iasomie, ghimbir şi măghiran, maceratul din miere de albine cu fructe de cătină albă, polen şi propolis, cura cu fructe de obligeană şi cătină, cura cu suc proaspăt de ţelină, spanac şi orz verde.

Sunt curios cât mai durează până sunt clasificate şi aceste plante ca droguri de mare risc având în vedere că până şi zorelele au fost interzise.Vă imaginaţi DIICOT-ul dând bust la tanti Georgeta de la 4 pentru cultivare ilegală de zorele? Tot aşa coaiee, şi în 10 ani ne şi putem pişa pe ea natură, până atunci cred că interzicem şi pătrunjelu' şi vom mânca şi că*a sintetic.

Numai bine!
--
Visitor Ip: 89.136.22.168

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu