Scandal


Scandal in Marea Britanie: Politia a FURAT identitatile copiilor decedati

autor: FrontPress 05.02.2013
politie UKTimp de mai bine de patru decenii, politia britanica a furat identitatea copiilor morti, utilizand aceste date pentru operatiuni sub acoperire. Unele dintre aceste operatiuni cu identitati furate au durat si zece ani.
Se estimeaza ca in jur de 80 de identitati de copii morti au fost “adoptate” de politia britanica, ce a creat pasapoarte, carduri nationale de asigurare si carnete de conducere pe aceste nume, scrie Russia Today.
Potrivit unei anchete a publicatiei The Guardian, politia metropolitana a autorizat in secret, in anii 1960, acest gen de activitati, cu scopul de a infiltra agenti in gruparile protestatare. Parintii copiilor morti nu au fost informati cu privire la utilizarea identitatilor acestora.
Politia a explicat jurnalistilor britanici ca aceasta practica nu este autorizata “in prezent”, insa va ancheta acuzatiile cu privire la “foste aranjamente pentru identitati sub acoperire utilizate de agentii SDS (Echipa Speciala pentru Demonstratii)”.
Ancheta publicatiei britanice s-a axat in special pe doua marturii a doi fosti agenti SDS, care sustin ca au trait sub identitatea falsa a unor copii morti. Au avut acte emise pe numele copiilor, precum permis de conducere si asigurare.
Ancheta a dezvaluit ca cel putin 80 de politisti au folosit astfel de indentitati intre anii 1968-1994. Practica a incetat in anii ’90, cand tehnologia digitala a fost introdusa pentru actele publice. Politia metropolitana sustine insa ca investigheaza un caz din 2003.
Initial, se credea ce aceste metode vor oferi o acoperire legitima agentilor care se infiltrau in gruparile politice extremiste, gruparile de activisti pentru drepturile omului si celulele teroriste. De Ana Ilie – Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu