Drapelul secuiesc


Ungaria cere Romaniei permiterea arborarii pe institutiile statului a “drapelului secuiesc”

autor: FrontPress 06.02.2013
drapel secuiescAșa-zisul drapel secuiesc a fost arborat ieri, în semn de solidaritate cu maghiarii din Covasna și Harghita, pe o primărie din Budapesta.
Cotidianul de limba maghiară Kronika relatează într-un articol postat marţi pe pagina sa de internet despre răspunsul autorităților de la Budapesta în scandalul arborării pe clădirile publice ale statului român a așa-zisului drapel al așa-zisului ținut secuiesc.
Secretarul de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, Németh Zsolt, a afirmat la Budapesta cu prilejul arborării așa-zisului drapel secuiesc pe clădirea primăriei din Budafok-Tétény, care este în sectorul 22 al Budapestei, că ”în Secuime este un război al drapelurilor”.
Németh este de părere că prin faptul că prefecții din Covasna și Harghita au interzis arborarea drapelului secuiesc ”suntem martorii oculari ai unei agresiuni simbolice”. Secretarul de stat ungar a evocat vorbele ministrului roman al Apărării, Mircea Dușa, de la sfârșitul săptămânii, conform căruia drapelul secuiesc este un atac contra simbolurilor naționale românești. Potrivit Kronika, guvernul maghiar solicită cu fermitate guvernului român sa pună capăt acestei agresiuni simbolice.
Totodată secretarul de stat de la Budapesta a îndemnat toate primăriile din Ungaria, ca în semn de solidaritate cu localităţile din Covasna și Harghita, să arboreze drapelul secuiesc, prin care să se exprime pentru autonomie. De Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu