Pedeapsa cu MOARTEA


In Iran, furtul din avutia statului se pedepseste cu MOARTEA

autor: FrontPress 01.08.2012
Patru bărbați al căror nume nu au fost dezvăluite de autoritățile de la Teheran au fost condamnați la moarte prin spânzurare, după ce au fost implicați într-un scandal vizând delapidarea unor fonduri de peste 2,6 miliarde de dolari.
O curte iraniană a condamnat la moarte patru persoane acuzate de implicare într-o fraudă bancară de 2,6 miliarde de dolari și care se presupune că ar fi fost apropiate președintelui Mahmoud Ahmadinejad.
Nu mai puțin de 39 de persoane au fost audiate în procesul acestei fraude, cea mai mare din istoria Republicii Islamice. Patru dintre acuzați sunt condamnați la moarte, în timp ce alte persoane au primit sentințe de închisoare pe viață sau de 25 de ani după gratii. Deasemenea mai mulţi directori de bănci au fost nevoiţi să demisioneze.
Cazul, descoperit în septembrie 2011, se referă la o serie de documente false, pe care directorii unei companii de investiţii din Republica Islamică le-au folosit pentru a obţine un credit de 2,6 miliarde de dolari, bani utilizati în scopul achiziţiei unor întreprinderi de stat.
Scandalul a lovit în conducerea politică a Iranului, care dorește să își conserve imaginea de rezistență la corupție. Tocmai de aceea sentinţele au fost unele exemplare.
În Iran pedeapsa cu moartea se mai aplică regulat pentru viol, jaf armat, trafic de droguri, crimă, acte de terorism sau chiar adulter. Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii:

  1. Sa inteleg ca oferta nu mai era valabila daca era vorba doar de cateva milioane?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu inteleg ca s-a dat un exemplu, prin pedeapsa cu moartea. Mai ales ca aceasta pedeapsa se da chiar si pentru adulter ! Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere