Timisoara TIGANEASCA


Timisoara TIGANEASCA: Nunta la “Ministrul de Finante” Carpaci (FOTO)

autor: FrontPress 10.08.2012
August este, fără și doar și poate, la Timișoara, luna nunților țigănești. În postul Sfintei Marii, când nu se fac cununii, clanurile rome își căsătoresc de zor copiii, cu petreceri trase parcă la indigo. Joi a venit rândul nepotului „Ministrului de Finanțe” și al iubitei sale.
Elisei Cârpaci, nepotul lui Grado Cârpaci, zis „Ministrul de Finanțe”, s-a logodit cu Misalba, fiica lui Fulgereanu Stancu. Ambii sunt minori, așa că a fost oficiat doar un ceremonial de logodnă, fără să treacă și pe la Starea Civilă.
Alaiul de nuntă a fost format, așa cum era de așteptat, din mașini de fițe, a căror valoare cumulată este de câteva milioane de euro. Majoritatea acestora sunt înmatriculate în Franța sau Germania și sunt închiriate de acolo, pentru a rupe gura târgului în România.
Romii cuprinși de veselie au chefuit în curtea casei „Ministrului de Finanțe”, cu lăutari și tot tacâmul. Din meniu n-au lipsit purcelușii la proțap, aproape 20 la număr, sau fructele de mare.
Mireasa a purtat o rochie cumpărată tocmai de la Paris, despre care rudele spun că a costat mai mult decât o garsonieră. Pentru ca adolescenta să se simtă cu adevărat prințesă, cei 28.000 de euro n-au fost o problemă. Nici mirele n-a fost mai prejos, costumul de ginerică fiind achiziționat de la Londra, contra sumei de 11.000 de euro. La haine așa scumpe, era nevoie și de bijuterii masive, din aur, etalate cu opulență.
Fondul sonor a fost asigurat de Adi Minune și Nicolae Guță, pentru care banii din dedicații au curs fără număr. Cu o zi înainte, o altă nuntă țigănească a paralizat traficul vizavi de sediul IPJ Timiș. Probabil vor urma și altele. De Alecsandra Stanici – De Banat, Foto Virgil Simonescu - Opinia Timisoarei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu