Imigrantii au devastat un oras francez


IMIGRANTII au devastat un oras francez! Politisti atacati cu ARME DE FOC! (FOTO)

autor: FrontPress 17.08.2012
La peste 1 milion de euro sunt estimate pierderile de pe urma ciocnirilor care au avut loc în noaptea de luni spre marţi în oraşul Amiens din nordul Franţei. Mulţimea agresivă, constând în principal din tineri imigranţi, a spart vitrine şi a dat foc unei creşe şi unui centru pentru tineret, mai multe autoturisme fiind deasemenea incendiate.
Confruntările de stradă au durat câteva ore şi au fost răniţi circa 20 de poliţişti. Deşi s-au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene, poliţiştii nu au reuşit să-i aresteze pe cei mai violenţi dintre cei peste 150 de participanţi.
Preşedintele Franţei, socialistul François Hollande, a declarat că autorităţile vor lua măsurile necesare pentru restabilirea ordinii. Pe de altă parte, naţionaliştii de la Frontul Naţional au pus revoltele rasiale pe seama “imigraţiei masive”.
Ministrul de interne Manuel Valls a reacţionat şi el imediat şi chiar a mers personal la Amiens: “E vorba de evenimente inacceptabile. Au fost atacaţi poliţişti cu arme de foc, au fost incendiate clădiri publice care sunt indispensabile celor care locuiesc în oraş, oamenii sunt speriaţi. Republica şi statul de drept nu pot accepta o astfel de situaţie”.
Violenţele de la începutul săptămânii au urmat unor ciocniri de mai mică amploare ce au avut loc în weekend între imigranţi şi poliţişti, declanşate după arestarea unui bărbat care încălcase regulile de circulaţie, chiar în momentul când în acel cartier avea loc înmormântarea unui tânar care murise într-un accident de motocicletă.
Recent, au mai existat astfel de episoade violente la Amiens. Cartierul unde au izbucnit revoltele este printre cele mai violente 15 suburbii din Franţa, potrivit unui raport al guvernului francez.
Incidentele au adus aminte şi de violenţele rasiale din 2005, care au fost cele mai grave revolte de stradă la nivel naţional din ultimii 40 de ani şi care au cuprins aproape toate marile oraşe unde străinii reprezintă un procent important din totalul populaţiei. Atunci guvernul francez a fost nevoit să declare starea de urgenţă pentru a restabili ordinea. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu