Ce faci ?


Cand iti este omorat copilul, ce faci?

autor: FrontPress 07.08.2012

Aceasta este o intrebare, pe care marea majoritate dintre noi nici nu si-o pun. Nici nu ar avea de ce. Se presupune ca traim intr-un stat de drept, in care viata ne este protejata. Dar, cum credeti ca este aparata viata unui cetatean american de catre propriul guvern? Marea majoritate ar spune ca foarte bine. Cu totii cunoastem secventele din filmele hollywoodiene in care actorul isi flutura pasaporul spunand ca este cetatean american si ca are drepturi. Aceste drepuri pot fi insa uneori suspendate.
Acesta este cazul lui Abdulrahman Al-awlaki. Un pusti de 16 ani. Un cetatean american, fiu al unui alt cetatean american, suspectat de a fi membru al himerei Al-Quaeda.
Pustiul a fost omorat, in timp ce lua masa cu verii sai, in Yemen, ca urmare al unui atac cu o drona. De obicei nimeni nu afla despre nenumaratele asasinate CIA din Pakistan, Afganistan, Yemen, Emiratele Arabe Unite sau Arabia Saudita. Sunt oameni care mor si nu exista nici un for la care sa te poti plange. Pur si simplu fratele, parintele, sora, fiul, fiica inceteaza sa mai existe. Punct!
Bunicul pustiului, fost ministru yemenit al agricurlturii, si-a exprimat in mod repetat, si pe buna dreptate indignarea legata de faptul ca SUA incearca creionarea unui portret de terorist acestui pusti de numai 16 ani.
Dar sunt si aspecte legale, care apar in accest context: un cetatean american este ucis de catre guvernul american intr-o tara cu care SUA nu se afla in razboi. Cum poate fi justificata aceasta situatie? Oare in care capitol al democratiei se inscrie aceasta fapta?
Autoritatile americane tac si asteapta ca linistea sa se astearna asupra acestui incident, iar copilul sa ramana doar un alt mort intr-un razboi mult prea indelungat si al carui sfarsit nu poate fi prevazut.
Un lucru este cert: Premiul Nobel pentru Pace primit de catre Obama pluteste in sangele sutelor de oameni morti, nevinovati! De pe Agonia Natiunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu