Exclus pentru RASISM


Fotbalist elvetian exclus de la JO pentru “rasism”

autor: FrontPress 01.08.2012
Michel Morganella, fundas al selectionatei de fotbal a Elvetiei, a fost exclus de la Olimpiada dupa ce, in urma unei infrangeri suferite de echipa sa, a postat pe un site de socializare “mesaje rasiste” la adresa sud coreenilor. 
Conducerea delegatiei olimpice a Elvetiei a decis sa il excluda pe fotbalistul de 23 de ani dupa ce, suparat ca echipa a fost invinsa cu socrul de 2 la 1 in cadrul Grupei B de catre selectionala Coreei de Sud, a postat pe Twitter cateva mesaje controversate la adresa adversarilor. In mesajele respective sportivul ii aseamana pe coreeni cu o “gasca de mongoloizi”, adaugand ca acestia “ar trebui sa arda”.
“Michel Morganella, prin mesajele ofensatoare postate pe Twitter, a insultat si discriminat poporul din Coreea de Sud. Drept urmare, dupa consultarea Federatiei Elvetiana de Fotbal, am decis sa retragem acreditare acestuia”,a declarat Gian Gilli, seful delegatiei elvetieie, citat de The Mirror.
In urma acestei decizii fotbalistul, component al echipei italiene Palermo, si-a recunoscut greseala, motivand ca era foarte suparat din cauza infrangerii suferite. In plus, si-a cerut scuze si si-a sters contul de Twitter. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu