Noi suntem campionii!!!

Ale Baia Mare, Ale Baia Mare, Ale! - asa strigau suporterii dupa victoria de infarct la rugby in fata Stelei.


Steaua şi Baia Mare s-au reîntîlnit după un an de zile din nou în finala ultimului act al campionatului naţional. Un meci plin de dramatism şi de dorinţă a atras atenţia fanilor care au făcut spectacol în tribunele Stadionului Arcul de Triumf.
Steliştii au început foarte bine meciul, dar au primit o replică pe măsură din faţa campioanei en titre. Ştiinţa nu a dat nici o secundă înapoi, în ciuda reuşitelor lui Dumbravă. “Roş-albaştrii” au intrat la cabine cu 9-6, dar scorul putea lua proporţii, dacă arbitrul nu oprea jocul inexplicabil în ultima fază, cînd steliştii scăpaseră spre eseu. Aceştia au avut însă şi startul reprizei secunde la fel de reuşit, distanţîndu-se la 6 puncte.

STELIŞTII AU EGALAT PE FINAL
A fost suficient pentru ca băimărenii să se mobilizeze şi să reuşească primul eseu din timpul regulamentar. Dumbravă a dus Steaua din nou la un avantaj mai sigur, dar insuficient. Baia Mare a preluat conducerea şi părea să se îndrepte spre victorie, în momentul în care tabela arăta 18-15. N-a fost suficient însă. Steaua s-a adunat rapid şi a încercat eseul victoriei în ultimele secunde ale partidei. Au obţinut doar 3 puncte însă, suficiente ca să ducă meciul în prelungiri.
La fel ca şi în timpul regulamentar, jocul a rămas sub semnul echilibrului. După primele zece minute, scorul era 21-21 şi ne îndreptam spre cele 5 minute de “moarte subită”. Visul de a recîştiga titlul s-a frînt pentru “roş-albaştrii”, cînd în repriza secundă a prelungirilor au rămas în 13 jucători. Aceştia n-au mai făcut faţă asalturilor adversarilor şi, în încercarea disperată de a-i opri, au fost sancţionaţi cu un eseu de penalizare.
MOŢ A VRUT SĂ SCOATĂ ECHIPA DE PE TEREN
Tehnicianul Stelei, Marin Moţ, a făcut o adevărată criză de nervi în momentul în care arbitrul le-a acordat eseu băimărenilor şi i-a arătat cartonaşul roşu lui Vlaicu. Imediat acesta a făcut semne elevilor săi să iasă de pe teren, dar aceştia l-au convins să îi lase să continue partida. Scorul nu s-a mai schimbat pînă la sfîrşit, Ştiinţa învingînd cu 28-21, păstrîndu-şi astfel titlul cucerit în 2009.
4 ani au trecut de cînd Steaua nu a mai cîştigat titlul, pierzînd de fiecare dată în ultimul act

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu