Cehia , Slovacia, Romania si Bulgaria

Blog naţionalist şi incorect politic

Cehia si Slovacia vor ca, impreuna cu Romania si Bulgaria, sa poata bloca directivele UE

Preşedinţii Parlamentului slovac şi Senatului ceh, Richard Sulik şi Premysl Sobotka, au discutat luni despre metode prin care ţările din Europa Centrală şi cele baltice, împreună cu România şi Bulgaria, ar putea să blocheze unele directive economice ale UE, relatează CTK, citat de NewsIn.
Cei doi oficiali au analizat posibilitatea formării unui bloc care să fie suficient de puternic pentru a împiedica UE să implementeze o parte dintre deciziile sale.
“Amândoi considerăm ideea ca UE să controleze bugetele o interferenţă în suveranitatea guvernelor şi parlamentelor noastre”, a spus Sobotka după reuniune.
El şi Sulik (de dreapta) se opun şi posibilei unificări a taxelor directe în UE.
Oficialul slovac a precizat că, refuzul recent al Ljubljanei de a sprijini ajutorul acordat Greciei reprezintă o încurajare pentru alte ţări mici din UE “să nu fie de acord cu orice prostie provenind de la Bruxelles”. “Înţelegem că acest lucru nu le place tuturor politicienilor de la Bruxelles, dar sunt convins că mai târziu, după indignarea iniţială, va prevala pragmatismul”, a adăugat el.
Slovacia urma să contribuie cu circa 800 de milioane de euro la împrumutul acordat de UE Greciei, dar a refuzat.
Sursa: Ziua Online
http://blog.nouadreapta.org/ ( BLOG NATIONALIST SI INCORECT POLITIC)
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu