:: Maneciu, Prahova - zona Valea Popii

Titlu*:Maneciu, Prahova - zona Valea Popii
Autor:*:mihaizzz
Poza:Foto-0006.jpg
Articol*:La marginea padurii de brazi ,intr-un colt uitat de rai ,pe Valea Teleajenului se afla comuna Maneciu, un loc feeric unde poti uita de agitatia orasului, si te poti bucura pe deplin de natura.
Comuna se afla la doar cativa km. de Cheia, dar parca linistea de aici este mult mai profunda.
La indemnul gazdei, unde am zabovit doar o zi, am urcat prin spatele casei in padurea ce imbraca muntele intr-un verde foarte placut privirii.
Dupa ce ne-am umplut plamanii cu aer curat de la munte, am coborat pe malul unui parau care trecea prin padure si oferea o priveliste la fel de frumoasa; de el s-au bucurat cel mai mult copii; intrucat au avut posibilitatea sa vada si sa atinga apa in stare pura trecand printre bolovani si vegetatie de care nu au parte asa de des, noi locuind intr-un oras sufocat de praf, asa cum bine stiti.

Mai jos am trecut o descriere sumara a zonei pe care am vizitat-o (singura disponibila, de altfel!):

Comuna Maneciu este situata în extremitatea nordica a judetului Prahova , la aproximativ 50 km de municipiul Ploiesti , fiind totodata ultima din sirul comunelor din lungul Vaii Teleajanului, pana la intrarea in munti . Ea se învecineaza la nord cu judetul Brasov , la vest cu comuna Valea Doftanei , la sud cu comuna Izvoarele, la sud-est cu comuna Drajna iar la est cu comuna Cerasu . 
Teritoriul total al comunei este de 23657 ha , zona locuita fiind de 355 ha .
Dupa unificarea administrativ-teritoriala din 1968 a celor doua Maneciuri , Ungureni si Pamanteni , comuna are in componenta 9 sate Maneciu Ungureni, Maneciu Pamanteni , Costeni , Gheaba , Facaieni , Chiciureni , si Plaietu alcatuind un grup compact, iar la distante diferite de acest grup compact se afla satul Suzana ( 14 km) si satul Cheia(22 km) .
Sursa : http://www.maneciu.lx.ro/

Revin in continuare cu indemnul : "vizitati-va tara, merita pe deplin !!!".

Imaginile nu mai au nevoie de comentarii; le gasiti pe : http://mihaizzz.blogspot.com/ .

numai bine.



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu