Gand de 3 minute...


Credinta impune veritabile salturi ın gol ale convingerilor: acceptarea mentala a miracolelor, a imaculatei Conceptii, interventiile divine… Şi apoi mai sunt şi codurile de conduita: Biblia, Curanul, scrierile budiste… Toate implica cerinte similiare – şi pedepse identice. Toate sustin ca dacă nu traieşti conform unui anume cod de comportament, te paşte Iadul. Eu nu-mi pot imagina un Dumnezeu care sa acţioneze astfel.
Scripturile nu sunt altceva decat poveşti – legende şi relatări ale ıncercărilor omului de a-şi satisface nevoia de a ıntelege sensul lumii şi al existenţei.
Religia este ca limbajul sau vestimentatia. Accepta doar variatii uşoare de la practicile cu care am fost ınvatati. In esenta toti pretindem acelaşi lucru: ca VIAŢA are sens şi ca ıi suntem recunoscatori Forţei care ne-a creat.
Credinta este universala. Modalitatile noastre specifice de a o ıntelege şi transpune sunt aleatorii. Unii dintre noi se roaga la Iisus, altii se ındreapta spre Mecca, o a treia categorie studiaza particulele subatomice…. In final ınsă, cu totii cautam ADEVARUL. Acel adevar care este deasupra noastra şi dincolo de noi…
Traditiile nu ne pot umbri raţiunea… Ştiinta ne spune ca Dumnezeu trebuie să existe. Mintea ne spune ca niciodată nu vom putea sa-L ıntelegem…
Iar inima ne spune ca nici nu trebuie s-o facem!

EdebiMevzulaR

4 comentarii:

  1. "Ştiinta ne spune ca Dumnezeu trebuie să existe. Mintea ne spune ca niciodată nu vom putea sa-L ıntelegem…
    Iar inima ne spune ca nici nu trebuie s-o facem!"

    Ce adevarat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce se mai sinucid medicii - http://margareta-cauzelebolilor.blogspot.com/2010/08/teoria-bolilor-in-citate.html - citez - De altminteri nici nu este de mirare ca dintre toate categoriile profesionale, cea a medicilor se afla pe primul loc în topul sinuciderilor. Medicina scolastica este cel mai important sâlp de sprijin al formelor dicatoriale de guvernare (daca ar fi aici sa amintim doar de experimentele naziste din lagarele de concentrare sau profitabilele afaceri facute de Rockefeller si Carnagie cu concernul german Faber înainte, în timpul dar si dupa cel de-al doilea razboi monial).

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca as spune ca, sint de acord in totalitate cu autorul acestui articol, o sa spuneti ca sint subiectiva?

    papapa

    Odorica

    RăspundețiȘtergere