:: Sanatate pe carari de munte

Titlu*:Sanatate pe carari de munte
Autor:*:Gusti
Poza:Earth-Mountain-16038.jpg
Articol*:Plimbarile ne fac bine intrucat aerul curat ne intareste sistemul imunitar. In plus, aduc relaxare, socializare cu alte persoane si de ce nu, putina miscare folositoare pentru a da jos kilogramele acumulate. Aerul si lumina solara sunt indispensabile organismului nostru. Lumina soarelui in special favorizeaza sinteza de vitamina D, importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor.
Este de preferat sa alegi locuri cu multa verdeata, linistite, departe de trafic si de zgomote puternice.
Drumetiile prin zonele montane sunt cele mai indicate intrucat avem aer curat, liniste, padure de jur imprejur, iar deasupra capului cerul. Deci, muntele este acest minunat loc in care ai toate sansele sa-ti incarci bateriile in week-end sau in concediu. Pentru sanatate, facem un efort enorm daca mergem la munte una-doua week-end-uri pe luna.
Drumetiile pe munte au efecte benefice asupra aparatelor cardiovascular si pulmonar si, in acelasi timp, pun in miscare toti muschii corpului, sunt de parere medicii. De asemenea, drumetiile pe munte ne dezvolta atentia, concentrarea si contribuie la o mai buna coordonare a miscarilor. Plimbarile in padurile de foioase si de conifere sunt recomandate mai ales celor care sufera de boli nervoase, datorita procesului de aeroionizare negativa care are loc in aceste spatii, spun medicii specialisti.



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu