:: Vacanta 2

Titlu*:Vacanta 2
Autor:*:http://simioncristian.wordpress.com/2010/08/18/vacanta-2/
Poza:
Articol*:Deşteptarea a fost la ora 8. După toaleta de dimineaţă şi căratul bagajelor la maşini am năvălit voiniceşte la micul dejun. Aici am găsit un ospăţ în toată regula, mâncare cât să hrăneşti o nuntă de olteni cu tot cu masa de a doua zi din casa mirelui plus "ciorba miresei" servită zgomotos cu rudele de la ţară. Un munte de mezeluri feliate cu briciul, brânzeturi provenite de la mame eroine de viţei sau iezi, o movilă de ouă fierte şi ciobite drăgăstos de mâinile catifelate ale gospodinelor maghiare, salată cu multă ceapă pentru turiştii francezi, supă incoloră cu miros de nutreţ proaspăt cosit pentru cei asiatici şi unt cu gem pentru cei români.
După masă, cei cu digestia sănătoasă şi tranzit intestinal normal, au mai dat o raită prin camere, cică să se asigure că nu vor uita nimic înainte de check out! La recepţie, un domn ce vorbea engleza puţin mai stângaci decat Iliescu, ne-a dat rest la euro în forinţi (pe care i-am cheltuit pe tâmpenii în prima benzinărie), (atenţie, la unguri benzina şi motorina sunt mai scumpe decât la noi!). Îi zicem un "Viszlát!", primim un "Goodbye!" şi plecăm mai departe…

Din Budapesta şi până în Bratislava este numai autostradă. De fapt până la Praga este numai autostradă… Din cauza lucrărilor pe banda a doua a sensului nostru de mers, primii 10 km i-am făcut în 45 de minute! Obişnuiţi cu traficul din Bucureşti, noi nu dădeam semne că ne plictisim în schimb colegii noştri de suferinţă, de alte naţionalităţi, nu prea păreau încântaţi de situaţie! Încet-încet am trecut de porţiunea cu pricina şi ne-am limitat la viteza legală de 130 km/h.

Frontiera dintre Ungaria şi Slovacia părea parasită. Nu se vedea cozoroc de grănicer. După trecerea vămii oprim la prima gheretă să cumpărăm vignete. Plătim în euro şi luăm vignete şi pentru Slovacia şi pentru Cehia. Încălecăm pe caii putere şi purcedem la drum cu destinaţia Praga. Supunem la vot şi hotărâm să vizităm Bratislava şi Brno la drumul de întoarcere spre patria mumă!

Va urma!



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu