:: 3 super alimente pentru o inima sanatoasa

Titlu*:3 super alimente pentru o inima sanatoasa
Autor:*:Tamy
Poza:somon-marinat-1_tF63A.jpg
Articol*:Pentru o viata sanatoasa, o inima sanatoasa! Practica asadar sport, evita obiceiurile nesanatoase precum fumatul sau consumul excesiv de alcool, odihneste-te atunci cand simti nevoia, evita stresul si, nu in ultimul rand, ai grija ce mananci! Iata trei alimente de top care iti protejeaza inima.
Somon
Foarte bogat in acizi grasi Omega 3, somonul poate reduce presiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange. Consuma doua portii pe saptamana, e suficient pentru a reduce riscul de atac de cord cu o treime.
"Somonul contine astaxantina, un antioxidant foarte puternic", sustine cardiologul Stephen T. Sinatra, autorul lucrarii autorul lucrarii "Cum sa-ti scazi tensiunea arteriala in opt saptamani". Ai grija insa cand pleci la cumparaturi sa alegi doar somon salbatic si nu peste din crescatorii care poate contine pesticide, insecticide si metale grele.
Nu iti place somonul? Alege alte tipuri de peste gras: ton, macrou, hering, sardine.
Ulei de masline
Acesta abunda in grasimi monosaturate care scad nivelul colesterolului nesanatos si reduc riscul de boli cardiace.
Conform expertilor, rata mortalitatii in urma bolilor de inima la greci este destul de scazuta cu toate ca sunt predispusi la un nivel ridicat de colesterol. Explicatia? Dieta lor este concentrata tocmai pe alimente bogate in grasimi sanatoase, care protejeaza inima. Alege uleiul de masline extra-virgin (pentru ca este cel mai putin supus procesarii) si utilizeaza-l inclusiv la gatit, in loc de unt.
Soia
Soia poate reduce nivelul colesterolului si, intrucat e saraca in grasimi saturate, reprezinta o sursa excelenta de proteine slabe, numai bune pentru o dieta benefica pentru cord. Cauta acele surse naturale de soia, precum edamame (soia verde) sau branza tofu organica. Atentie mare insa la unele sortimente procesate: unele pot contine o cantitate prea mare de sare care creste tensiunea arteriala. Retine si laptele de soia cu care poti inlocui uneori laptele de origine animala.



Powered by EmailMeForm

Un comentariu: