:: dumnezeul decadentei exista si are un nume

Titlu: dumnezeul decadentei exista si are un nume
Autor:: Andreighiorghe http://andrei.ro
Articol: La inceput a fost cuvantul, si cuvantul era Dumnezeu iar Dumnezeu era cuvantul. Eronat.

La inceput a fost Dumnezeu Cel fara de-nceput si Dumnezeu este iubire. Apoi a aparut cuvantul. Si odata cu el si minciuna. Caci nu poate exista minciuna fara de cuvant.

Iar oamenii au inceput sa traiasca in iubire, pentru iubire, gasindu-si rostul pe pamant.

Nu stim cat a durat, stim insa ca de la un timp cuvantul a inceput sa ne minta. Si cuvantul ne spune prin orice mijloace, pe orice canal un singur lucru: -Cumpara!

Ce sa cumpar? –Orice, raspunde cuvantul. -Dar nu imi trebuie! –Daca tie nu iti trebuie cumpara sa oferi altcuiva, numai cumpara!

Si astfel,fara sa ne dam seama o companie de bauturi racoritoare il inventeaza pe ,,Mos Craciun" , un mos gras,care horcaie si care ne minte in reclame ca ne ofera cadouri, pe care de fapt noi trebuie sa le cumparam, dar ne mintim semenii ca sunt de la el. De la Mos Craciun care ne face sa uitam ca in ziua aceea in care noi alergam orbiti sa cumparam tot ce gasim in rafturi, si-n care ne-nbuibam cu mancare plina de grasimi, in ziua aceea de fapt s-a nascut Isus. Ne minte o poveste cu Polul Nord si spiridusi,colorata aprins. Dar Dumnezeul meu e-n cer nu la pol, si are sfinti nu spiridusi, si-mi spune sa iubesc nu sa cumpar! Dar acesta a fost primul pas. Dumnezeul decadentei are un sfant, pe nume Mos Craciun,cu ingeri spiridusi, care ne spune CUMPARA! si care Il inlocuieste pe Pruncul Isus Cel care s-a nascut sa ne spuna sa iubim.

Iar dumnezeul decadentei nu s-a oprit aici. In ziua in care Isus s-a crucificat suferind din iubire de oameni pentru iertarea noastra, dumnezeul decadentei vine din nou si spune CUMPARA!

Dar de ce sa cumpar? Cumpara si adu ofranda sfantului pe care eu vi-l impun, cumpara pentru tine, cumpara si ofera si celorlati pentru ca Iepurasul de Pasti spune asta. Dar cine mai e si iepurasul asta? Este. Un nou sfant al mercantilismului, menit sa ne faca sa uitam de Isus,de gestul si de indemnul Sau la iubire. Iar noi nu mai avem timp sa gandim sau sa iubim pentru ca trebuie sa alergam turbati, sa ne injuram in trafic, sa cheltuim tot ce avem, sa murim inghesuiti la cozi in hipermarketuri , si mai grav sa suferim atunci cand ne lipsesc lucruri pe fond fara valoare, dar care ne sunt promovate de noul dumnezeu cel care are din ce in ce mai multi adepti.

Dupa aceea dumnezeul decadentei si-a construit biserici. Doar o religie ce se respecta cum este cea mercantila trebuie sa aiba si biserici mai mari si mai frumoase decat tot ce a fost pana acum. Asa a aparut primul Mall. Apoi al doi-lea, iar dupa aceea toate. Biserici luxoase, luminate, inmiresmate, cu sfinte firme luminoase pe pereti, cu preoti vanzatori,biserici ce ofera lumii un singur mesaj: CUMPARAAA! Dar eu iubesc,….Nu conteza, cumpara si arata-ti iubirea oferind cadouri, numai cumpara ceva!

Ei, si daca pana acum dumnezeul decadentei nu a avut puterea de a se numi dumnezeu, de acum o face pentru ca ne mai introduce pe piata un sfant al mercantilismului pe care de aceasta data are curajul chiar sa il numeasca sfant: sfantul valentin – Valentine's Day. Care ne minte ceva cu iubirea dar care spune CUMPARAAA! -Ce? Orice, nimicuri sau lucruri importante, numai cumpara si ofera, apoi cumpara iar, numai cumpara, si fa gestul acesta drept ofranda inchinata mie, fa gestul asta in numele unui nou dumnezeu care nu stie ce-i iubirea dar care vrea sa cumperi orice, orice ar fi.

Dumnezeul decadentei a vazut apoi cum crediciosii poatra la gat cruciulite, sau iconite, sau semne micute care sa le aminteasca de adevaratul Dumnezeu.

De aceea, orbit de furie falsul dumnezeu creeaza etichete mari, care sa denote dinstincitia si importanta si mai presus de toate pretul acelei etichete, si disponibilitatea celui care o poarta de a oferi orice pret pentru o eticheta pe haina pe care o poarta, eticheta care sa spuna ca este un bun credincios mercantil pentru ca este in stare sa CUMPERE orice.De-abia acum religia sa falsa este implinita…

Scriu acesta postare motivat de un text primit de curand pe facebook si care imi spunea:

,,Andrei,……Spune-mi ca fericirea exista si nu consta doar intr-un Audi Q7, si ca intr-o zi oamenii vor intelege asta. Si vor simti liber. Si mai spune-mi ca fericirea mea este undeva acolo, pusa bine si ca nu mai este mult pana ma voi imbata cu ea si voi intra in coma chiar. Sau mai bine, minte-ma cum stii tu mai bine…."

Dar nu o mint. Astazi imi asum riscul de a spune adevarul, riscand sa iti daram mitul copilariei, cu ,,sfantul mos craciun" , ii spun ca fericirea exista si nu consta doar intr-un Audi Q7 asumandu-mi dusmanii si ura,sau riscul de a fi considerat nebun, insa sperand ca intr-o zi oameni vor intelege asta.
Continuarea pe http://anndrei.ro
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

4 comentarii:

  1. Sa fie acest post pentru Dan Ioanitescu.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Ziua !
    Domnului Andrei Ghiorghe !
    ~
    Aţi plecat ... când trebuia să rămâneţi ! Mă refer la premisă ! Falsă.
    După câteva rânduri ... m-am oprit ! (comentariu)
    ÎNSĂ ... ESTE ŞI ĂSTA ... UN ÎNCEPUT !!!
    adică:
    MERSUL este O Perpetuă CĂDERE !
    ~
    Cornelius,
    PS: CE TREABA ARE, "cineva", ORICINE ... CU "articolul" DUMNEAVOASTRA ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze domnule, sunteti prea inteligent pentru un muritor de rand ca mine. Spuneam numai ca m-am gandit la Dan Ioanitescu pentru ca m-a inspirat cumva in a divulga adevarurile din spatele aparentelor. Atat. Nu ma mai cert cu nimeni asa nu mai incerca sa ma provoci....

    RăspundețiȘtergere
  4. Singurul comentariu care imi vine in minte este: Amin! :)
    Un articol foarte lucid, desi atinge doar o mica parte a problemei. Sa nu uitam ca oricare idol nu vine din neant, el este doar o intruchipare a spiritului general al momentului, o exaltare a dorintelor si aspiratiilor noastre. Adevarul e ca omenirea nu poate trai fara idoli, deci e inutil sa lupti pentru detronarea unuia sau a altuia, exista o gramada care abia asteapta sa preia locul vacant...

    RăspundețiȘtergere