:: PE LÂNGĂ VILLON

Titlu: PE LÂNGĂ VILLON
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Ah, inima-mi hoinară iară zburdă,
Cu mintea-mi limpede se ia la trântă.
Spectacol inedit, medieval,
Solzoasele făpturi de prin podgorii
Roiesc de butii duse către Pan,
Grifoni îmi latră-n oase alegorii,
Clovni şi fachiri îmi tescuiesc prin vine,
Sărmană doamnă nu ştiu cât m-o ţine.
Icoana sărutării tale îmi este leacul,
Când focuri stingi de fuge chiar şi dracul.
De aceea învins, de grasele himere,
Eu te primesc ca buna mea vestire.
Te-mbrac, o, Eva mea, plină de mere,
Cu toată-a mea speranţă în neştire,
Căci pentru asta doar îmi dai putere!
--
Visitor Ip: 81.12.137.74

6 comentarii:

  1. salut, villoane, iar faci avioane?

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite BBBBBBBBBBBBBAAAAAAAA, POEZIE AICI, nu ce scri tu, din giurgiu news, ba, poetule.Ionel, Ionelule, ce mai prezici baiatule? Cu cateva zile inainte de turul al doilea de la Floresti Stoenesti, poetul giurgiuvean isi varsa naduful pe blogosfera cand da sigura victoria candidatului PNL la primaria Floresti Stoenesti. " Va spun eu ca duminica se va prabusi castelul lor din carti al minciunii" ...a spus, numai ca mama Omida de Giurgiu si-a gresit vocatia si nu este prima data cand da gres. Asa a zis si la alegerile prezidentiale cand il vedea pe Crin in turul doi cu Basescu, gasind apoi fel si fel de scuze care sa-i spele eroarea din spatiul virtual. Acum, poetul care se vede primar peste oras, dar inca cu ciocu mic pe langa barosanii liberali, rabufneste din nou. Da vina pe politie, institutiile statului si pe ploaia din Duminica Floriilor in loc sa recunoasca faptul ca a fost unul mai bun decat al lor. A uitat oare domnul poet cum au castigat liberalii alegerile locale si parlamentare, cand mai multe conite cu fuste lungi au dat iama in secretariatul unei televiziuni locale cerandu-si dreptul pentru o stampila pe sageata din buletinul de vot ? Sau cand, chiar el, ditamai secretarul de stat, locuia, si inca mai locuieste, in apartament social dat de primarie? Si pe astea le-a prezis? Asteptam de la giurgiuveanul cel mai giurgiuvean predictii despre viitorul tinerilor in urbea fara locuri de munca, despre proiectele care vor scoate municipiul de pe lista oraselor sarace si alte nimicuri d-astea. Sau da vina tot pe masinaria statului?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimabili anonimi, asta era o poezie si nu faceti decat sa o demonetizati cu banalitati politice.
    Cat despre faptul ca si ca secretar de stat, dar si acum, sta in casa sociala demonstreaza ca el nu a furat ca altii ca sa isi faca vile, vilute, case de vacanta, sa isi cumpere yahturi, sarete si alte acareturi domnesti politicienesti. Saracia voastra spirirtuala este mai rea decat saracia lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alo hotii de la PDL de Bobe nu ziceti ca la tinut pe HAP sechestrat in masina toata ziua alegerilor ca Dumitru a dat bani cu mana lui in ziua alegerilor ca ala de la Mihailesti a condus cu bacalaureatul lui politia judeteana a plantat masina cu GR 01PDL langa sectia de votare din stoenesti si de acolo dadea ordine politistilor sai goneasca pe liberali si de ce nu ziceti de aia 65 de acreditati din Palanca care au stat in fata si in sectiile de votare sa le dea bani si sa voteze aia cu dumitru .Hoooooooooooo PDL

    RăspundețiȘtergere
  5. Gata, comuna Floreşti-Stoeneşti are un nou primar, în persoana unui democrat-liberal!
    CONSTANTIN DUMITRU DEPUNE ASTĂZI JURĂMÂNTUL!

    Constantin Dumitru va fi învestit astăzi în funcţia de primar al localităţii Floreşti-Stoeneşti. Noul primar, ales duminica trecută, va depune, azi, jurământul, în prezenţa prefectului Sergiu Noruţ Stănişteanu şi reprezentanţilor PD-L Giurgiu, în cadrul unei şedinţe "de îndată" a Consiliului Local. La înscăunare vor fi prezenţi liderii PD-L Giurgiu, preşedintele Bogdan Cantaragiu şi prim-vicepreşedintele Mihai Dobre, alături de parlamentarii şi toţi primarii pedelişti din judeţ.





    După momentul oficial urmează sindrofia de la care nu vor lipsi şi alte feţe cunoscute din PD-L Giurgiu (directori ai instituţiilor deconcentrate, primari, viceprimari şi consilieri). Preşedintele PD-L Giurgiu, şeful de partid al lui Constantin Dumitru, s-a declarat încrezător în aptitudinile profesionale ale colegului său: „Sunt bucuros că încă un reprezentant al partiului nostru ocupă o funcţie publică importantă. Sunt convins va da totul pentru a face faţă aşteptărilor. Sunt sigur că noul primar al localităţii Floreşti-Stoeneşti, care are experienţă în administraţia publică, va ajuta comuna să îşi atingă obiectivele în dezvoltarea durabilă“.

    RăspundețiȘtergere