:: Blogenciclopedia 37 Pielea

Titlu: Blogenciclopedia 37 Pielea
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro/?p=3478
Articol: Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru:
- peste 18 km de vase sangvine
- o lungime în medie de 1,95m
- cântăreşte aproximativ 4 kg (circa 16% din greutatea normală)

Stratul de sus este epiderma - tot ceea ce este "dedesupt" – unde sunt vasele sangvine – reprezintă derma.
Pielea trebuie să se refacă şi să regenereze epiderma. Epiderma eliberează melanina – pigmentul. În felul acesta apar petele maronii.

Pielea de pe palme şi de pe antebraţe este mai subţire, în timp de pielea de pe coate este ceva mai groasă – poate avea chiar şi 1 mm grosime, astfel încât uneori sunt probleme pentru că nu se poate regenera repede.

Dacă pielea este spălată cu săpunuri sau substanţe foarte agresive, care distrug partea superioară a pielii, pielea se usucă şi pare mai bătrână decât este. Astfel încât, este bine să aplicăm pe piele creme hidratante care păstrează substanţele nutritive de care are nevoie. Când ne spălăm, fără vrem, uneori ne facem rău.

O rutină excelentă pentru a ne păstra pielea frumoasă şi tânără:
Înainte de baie, se pune în cadă 1/4 cană ulei de măsline. Se masează toată pielea corpului. Apoi, pentru a fi curăţată, dar fără a o priva de ceea ce are nevoie, se pune pe un burete moale şi poros gel de duş hidratant – ceva blând, care să conţină uleiurile pe care altfel corpul le-ar pierde.
Se masează bine pielea, pentru ca substanţele să poată pătrunde la nivelul celulelor, apoi se clăteşte foarte bine. Atenţie! Apa fierbinte îmbătrâneşte pielea!
Dacă pielea tot pare uscată, se masează din nou cu ulei de măsline şi/sau cu o cremă hidratantă. În felul acesta se înlocuieşte grăsimea pierdută de la suprafaţa pielii.

În acelaşi timp, este bine să se acţioneze şi "la interior" – trebuie să avem în corp suficient zinc şi vitamina C. Principala sursă de zinc şi vitamina C o reprezintă stridiile.
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu