:: Blogenciclopedia 35 SOS ne contaminam singuri hrana

Titlu: Blogenciclopedia 35 SOS ne contaminam singuri hrana
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro/?p=3468
Articol: Există nenumăraţi microbi ucigaşi în casă şi nu numai, care abia aşteaptă să ne "atace" – fără nici un avertisment. De foarte multe ori stă în puterea noastră să prevenim aceste adevărate drame, pentru că victimele toxiinfecţiilor alimentare sunt extrem de numeroase.

Nimic din ceea ce cumpărăm nu este sigur: nici carnea, nici fructele sau legumele şi nici produsele lactate, aluaturile de patiserie ori nucile – oricare dintre acestea ne poate aduce peste noapte… moartea – la propriu, nu la figurat!
Cele mai periculoase bacterii sunt Salmonela şi E. Coli , botulismul şi listeria… Aceşti "invadatori" ajung în mâncarea noastră din cauza condiţiilor improprii la orice nivel – de la procesarea planelor, până la pregătirea sau încălzirea mâncării.

Toate alimentele aduse în casă trebuie tratate ca şi cum ar fi "importate" – spălate şi curăţate extrem de bine – ATENŢIE! şi înainte de a fi curăţate!
Nu trebuie decât să vă închipuiţi că pe mărul, pepenele, cartofii, roşiile, ardeii, vinetele, doveleceii ori ţelina pe care o folosiţi a urinat un câine – cu siguranţă nu sunt necesare mai multe explicaţii!

Nu puneţi la fiert sau la copt cartofi (în coajă) fără ca mai înainte să îi fi spălat bine! La fel şi cu vinetele sau ardeii!

Când tăiem un pepene nespălat, nu facem altceva decât să "purtăm" bacteriile şi mizeria de pe coajă în interior, de unde îl vom ingera – şi… cine nu ştie cât şi pe unde stă un pepene înainte de ajunge pe masa noastră!
De asemenea, ambalajele trebuie şi ele curăţate – depozitele unde stau sticlele cu apă plată, cola, ulei ori… sirop, cutiile cu bere sau cu suc de roşii, sunt pline de şobolani, gândaci, praf şi alte… multe altele…

Atenţie! Nu puneţi gura pe nici un fel de produs "la cutie" dacă în prealabil nu aţi dezinfectat bine capacul – chiar şi înainte de a introduce paiul, stergeţi "gura" cutiei – altfel puteţi introduce bacteriile chiar cu paiul în cutie.

Degeaba ai o bucătărie curată, degeaba îţi dai tot interesul să păstrezi curăţenia în familie, dacă atunci când te-ai întors de la cumpărături ai pus mâna pe pâine după ce mai înainte ai pus-o pe cutiile cu bere… peste care nu ştii niciodată "cine" a călătorit sau şi-a făcut nevoia!

Odată ingerate, acestea pot provoca greaţă, vomă, diaree, blocaj renal şi chiar moartea.

Ce se întâmplă în momentul în care un un aliment contaminat intră în corp?
De exemplu… o legumă cu frunze verzi – contaminată cu Salmonela sau E Coli – stomacul şi intestinele sunt ca nişte perii extraordinare care curăţă frunzele legumelor. Bacteriile se agaţă de acele perii, iar când sunt absorbite, provoacă sângerări – diaree hemoragică -
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu