:: Atitudinea conteaza...

Titlu: Atitudinea conteaza...
Autor:: Cosmin Oana
Articol: Un lucru ma framanta tot mai mult in ultima vreme, si anume faptul ca dispozitia noastra ne poate afecta modul de viata si nu numai. Se spune ca o persoana care are o atitudine pozitiva, este mereu binedispusa si nu arata vreo suparare indiferent de situatia in care se afla este o persoana mult mai pozitiva si care are sanse mult mai mari in obtinerea idealurilor fata de o persoana timida sau mai retrasa, cu o stare mai moale, care se lasa usor afectata de esecuri si de insuccese. Cu totii cunoastem ,cred ambele tipuri de oameni si putem observa acest lucru cu usurinta asupra unei persoane inca de la prima vedere, sau de la primul contact fata in fata.

Atitudinea fiecaruia ne va lasa o impresie despre acea persoana, iar o atitudine pozitiva oferita de aceea persoana se va transmite si noua, de aceea astfel de persoane au un anturaj largit datorita capabilitatilor lor majore de socializare. Pe cand o persoana care este mai retrasa din cauza anumitor probleme care de cele mai multe ori sunt neacceptarea propriei persoane preferand sa se inchinda in lumea lor va emite o energie negativa finnd ignorat in cele mai multe cazuri.

Un lucru foarte important pe care l-am invatat de la probabil cel mai interesant om pe care l-am vazut, pentru ca inca nu l-am cunoscut, insa sper sa se intample si aceasta, este acela ca modul de viata si starea ta de spirit pot fi alese doar de tine. Adica daca tu vrei ca o intamplare nefericita sa te marcheze si sa-ti distruga o zi, o luna sau mai mult, atunci asa va fi. Daca ai esuat la un interviu de exemplu, poti sa plangi toata ziua, sau poti sa treci peste aceasta si sa-ti continui viata, si sa treci peste acel moment nefast din viata ta.

Acest lucru ,zic eu, este foarte important in stabilirea starii tale de spirit. Poti sa ignori neajunsurile vietii, frustrarile de zi cu zi, si multe alte lucruri care iti distrug pur si simplu dispozitia, sau le poti lasa sa te macine incet, acest lucru rasfrangandu-se asupra celor din jurul tau, afectandu-i si pe ei cu problema ta. O intamplare spusa chiar de acest om suna cam asa: M-am trezit de dimineata cu gandul sa plec la serviciu cat mai repede, fiind deja in intarzire, iar seful mi-a remarcat aceste intarzieri dese din ultima vreme. Pornesc cu masina, iar dupa 5 minute de mers dau de o coloana de masini lunga de nu se vedea inainte nimic. In cele din urma dupa vreo ora se elibereaza drumul, iar eu ajung la serviciu intr-un tarziu. Seful nu mai era nervos ca in zilele anterioare, insa a venit la mine calm si mi-a spus ca pot sa-mi strang lucrurile pentru ca de azi nu mai lucrez la acea firma. Imi strang lucrurile si plec, insa in trafic din nou o coloana de masini in asteptare, insa de data aceasta a am avut de stat vreo doua ore pana cand s-a eliberat drumul, iar intr-un final ajung si acasa. Deci o zi dezastruasa pentru acest om, nu credeti? Insa uitati ce a zis apoi: In acel moment cand am intrat in casa am avut de ales: ori distrugeam vasele, mobilierul si alte lucruri de furie, petrecandu-mi dupa acea toata ziua in lacrimi si regretand incapabilitatea mea la munca, ori imi petreceam in mod obisnuit, citind cartea mea preferata, iar pe seara gandindu-ma la o noua slujba, negandindu-ma la intamplarea ce tocmai a avut loc si nelasand-o sa-mi afecteze buna dispozitie pe care o aveam inainte sa merg la serviciu.

Ce aflam din aceasta intamplare? Pai in primul rand faptul ca noi suntem stapani pe modul nostru de viata, pe atitudinea pe care o avem in orice situatie si starea de spirit pe care o radiem persoanelor din jur In al doilea rand noi suntem cei care alegem cum sa fim si ce sa fim. Doar de noi depinde daca azi voi fi trist sau azi voi fi vesel, noi avem intregul control asupra starii noastre de spirit, si nimic in afara de propria ta vointa nu poate influenta acest lucru mai mult.

Cam asta mi-a dat cosmaruri zilele astea si ma gandesc tot mai serios la acest lucru, pentru ca nimic nu-i mai benefic pentru tine decat a gandi pozitiv si de a fi increzator in puterile tale. Eu cred ca acesti factori fac diferenta dintre un castig si un esec si pot avea influente pozitive in viata ta, asa ca de ce nu.

D'ale Lu' Cosmin (http://dalelucosmin.blogspot.com)
--
Visitor Ip: 92.86.155.31

5 comentarii:

  1. Foarte corect ai scris Oana.Si sa nu uitam,ca nu suntem stapani doar pe starea noastra de spirit.Noi ne cream viitorul,si noi facem din noi ce vrem,devenim ce vrem in viata,chiar daca nu acceptam acest lucru.Fiecare om isi alege viata,si poate fi cine doreste,daca isi doreste cu adevarat.Sa nu uitam ca fiecare gand care ne trece prin minte,se va manifeste in viata.Tocmai de aceea,cei care se gandesc cel mai mult la boli,sunt bolnavi,cei care se plang tot timpul ca nu au bani,nu au,si cei care stau cu frica ca nu cumva sa fie furati,sunt furati.Asa cum se spune:de ce ti-e frica,nu ai cum sa scapi.Asadar,sa nu va fie frica de nimic.Va spun din propria experienta,ca daca nu te gandesti doar la lucruri pozitive,nu exista sa ti se intample vre-un rau.Vei fi protejat de o "forta" invizibila,care te va calauzi,te va proteja,si te va ghida prin viata.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze,am vrut sa scriu:"Daca te gandesti doar la lucruri pozitive"

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc pentru apreciere. Imi place acest concept pe care l-ai realizat prin acest blog. Sper sa capete o amploare cat mai mare!

    A si apropo, nu sunt fata. Oana este numele meu de familie, iar Cosmin prenumele. Mi se intampla des confuzia asa ca nu-ti face griji.

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Cosmin,bine ai venit printre noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cosmin, stai linistit! Am patit-o si eu! Numele meu de fata era Sebastian, ma numeam Sebastian Oana, asa ca multi imi ziceau Sebi, crezand ca sunt baiat, luand Oana ca nume de familie. Le ziceam ca e prea putin probabil ca Oana sa fie nume de familie, ei spuneau ca mai degraba e Sebastian prenume decat nume. Asa ca, mai sunt confuzii... :)

    RăspundețiȘtergere