Despre educaţie, de ziua ei sau cât investesc românii în educaţia lor

Nu mitingul de astăzi este emblematic pentru ziua de azi! Deja începe să mi se ia de atâta revoltă fără noimă, care nu se finalizează prin nimic. Vina cui o fi, nu pot să realizez. Aşadr, nu aceasta mi se pare ştirea-eveniment care marchează Ziua Educaţiei.
Ci ştirea aceasta, care face o ierarhizare a priorităţilor românilor atunci când vine vorba de cheltuieli, care arată cam aşa:
(foto www.bursa.ro)
Ei, bine, faptul că românii investesc în educaţia lor un procent de 0.8% din veniturile lor, aceasta mi se pare o informaţie concludentă pentru destinul sistemului educaţional românesc.
Faptul că românii înţeleg prea puţin ca educaţia este o investiţie personală mai mare decât mobilarea locuinţei, acesta este motivul pentru care îngrijorarea mea, ca om al sistemului de învăţământ, creşte, tocmai astăzi, de ziua educaţiei.
De abia acum începe să mi se elucideze motivele pentru care respectul faţă de statutul profesional al cadrelor didactice este din ce în ce mai scazut, de ce părinţii se revoltă atunci când un profesor recomandă elevilor un atlas sau culegere, deşi nu au nimic împotrivă să plătească facturi Avon sau Oriflame lunare, mult mai mari.
Nici nu ştiu ce mă îngrijorează mai tare: răsturnarea valorilor, riscurile lipsei de educaţie sau faptul că sunt oblogată să trăiesc într-o astfel de societate, în care nici măcar optimismul pedagogic nu mai funcţionează aşa cum ar trebui...

3 comentarii:

  1. ramane si autoeducatia cand este dictatura unora din parlament ... telefoanele si zaharina ... organizarea ... http://pandoras.realitatea.net/life/cea-mai-cretina-zi-14630.html#comment-73054

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.realitatea.net/sute-de-mii-de-romani-nu-au-caldura-in-case_757588.html Comandantii de garnizoana din ARMATA trebuie sa conduca orasele impreuna cu primarii sau fara ei daca este cazul ptr. a se evita cheltuieli pe constructii in 2010 , 2011 care nu-si au rostul - prioritatea maxima trebuie sa fie fondurile ptr. spitale , incalzirea locuintelor celor cu venituri mici si investitiile in agricultura nu in BORDURI si Sali de sport ETC. !!! Exista in tara asta sute de tineri care ar putea conduce orase si judete mai bine decat actualii primari pusi pe JAF si Afaceri care maresc cauzele Genocidului in ROMANIA !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tinerii cu Internet care vor o Romanie NOUA
    Nu va mai lasati viitorul in mainile Parlamentarilor care sant departe de Problemele si Nevoile voastre - cereti pe toate retelele de Socializare pe care aveti conturi , desfiintarea parlamentului care de fapt trage de timp si joaca mult teatru , foarte putini oameni de acolo sant cu adevarat patrioti si ar putea sa va ajute si din afara parlamentului , gasesc ei metode , patriotii intotdeauna lupta din orice loc si structura ! Presedintele si seful guvernului sant prinsi in capcanele parlamentului care mai si consuma sume enorme de la buget !!! Trebuie sa iesiti din Stransorile Hipnozei si Dresajului Politic , Faceti aceste cereri si veti vedea cum stiu sa lupte patriotii din Romania , asta daca mai doriti sa aveti un viitor Luminos in ROMANIA !!! Succes ptr. cei care INTELEG si LUPTA !!!

    RăspundețiȘtergere