Patru intrebari ..

„Si ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult în cunostinta si orice pricepere, ca sa deosebiti lucrurile alese, pentru ca sa fiti curati si sa nu va poticniti pîna în ziua venirii lui Hristos.” Filipeni 1: 9-10

Scriptura ne vorbeste în mod deschis despre multitudinea de probleme cu care ne putem confrunta în viata de zi cu zi. Desi asupra unora dintre aceste probleme se poate argumenta foarte mult, noi trebuie sa ne folosim de principiile Sfintei Scripturi pentru a sti cum sa procedam în fata deciziilor grele pe care trebuie sa le luam.

Urmatoarele patru întrebari te pot ajuta atunci cînd trebuie sa iei o decizie dupa voia lui Dumnezeu:

Întrebarea 1: Este constructiv ceea ce doresc sa fac?
În 1 Corinteni 6: 12, apostolul Pavel ne spune: „Toate lucrurile îmi sînt îngaduite, dar nu toate sînt de folos.” Ceea ce doreste sa accentueze Pavel aici este faptul ca decizia pe care o vom lua trebuie sa ne ajute sa crestem în relatia cu Dumnezeu si sa îl onoreze pe El.

Întrebarea 2: Ai devenit robul lucrului pe care vrei sa îl faci?
Tot în 1 Corinteni 6: 12 este scris: „ toate lucrurile îmi sînt îngaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapînire pe mine.” Daca simti ca esti controlat de lucrul pe care vrei sa îl faci, ar trebui sa fii atent!

Întrebarea 3: Este decizia ta una care sa îi includa si pe ceilalti?
Traim în zilele noastre într-o generatie a Eu-ului, adica a ceea ce „vreau EU” sau „am nevoie EU.” Definitia dragostei ne spune însa ca trebuie sa decidem în functie de nevoile celorlalti. Daca ceea ar trebui sa ma întreb daca nu cumva ceea ce doresc sa fac ar cauza pierderea unor relatii, caderea unui prieten. Daca raspundul la acesta întrebare este afirmativ, atunci ar trebui sa îmi revizuiesc atitudinea si sa actionez în numele iubirii pe care spun ca o am pentru semeni.

Întrebarea 4: Esti consecvent?
Ceea ce vrei sa faci este o marturie consecventa în fata lumii? Pentru ca sîntem crestini, noi trebuie sa avem o dorinta vie de a-i vedea pe ceilalti întorcîndu-se la Dumnezeu si de aceea nu trebuie sa facem nimic care sa îi împiedice sa faca pasul acesta catre Domnul Isus.

Sper ca aceste patru înrebari sa te ajute sa iei decizii sfinte referitoare la viata ta, indiferent de circumstante.

CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU NE AJUTA SA DISCERNEM VOIA LUI ÎN ORICE SITUATIE NE-AM AFLA.

3 comentarii: