:: Munca nu este nici frumoasa, nici de dorit

Titlu*:Munca nu este nici frumoasa, nici de dorit
Autor:*:derscanu.net
Poza:
Articol*:MUNCA DAUNEAZA GRAV SANATATII!

Patronul unei firme isi aduna toti angajatii in curtea institutiei si in cadrul sedintei le spune ca de acum inainte nu se va mai lucra decat miercurea. O mare bucurie i-a cuprins pe toti si strigau, tipau, aplaudau. Din spatele multimii o voce a rasunat peste tot vacarmul, intrband: "In fiecare miercuri?"

Un simplu banc, sau o realitate din ce in ce mai reala? Ma uitam la tv. cum Boc a fost huiduit la scena deschisa de niste tineri care cel putin la prima vedere nici nu cred ca aveau servicii. Sau poate erau agenti de paza. Oricum fara a comenta prea mult pe marginea subiectului: cine i-a platit sa huiduie, caci si PDL si PSD au aceleasi metode de manipulare, mi-a placut reactia lui Boc: "Duceti-va la munca, baieti cu muschii umflati!"

Dar hai sa fim seriosi, din toti tinerii de acolo care huiduiau si isi etalau muschii, cati din ei ar fi dispusi sa se angajeze la un serviciu, unde sa care, sa ridice, sau altceva decat ce au facut pana acum, adica sa stea degeaba si sa fie platiti de primarie.

Vremurile se schimba, dispar meserii si functii vechi si apar altele noi. Daca meseria de strungar nu se mai cauta trebuie sa te reprofilezi, nu o sa vina nimeni sa iti caute un loc de munca in locul tau, nu o sa iti dea nimeni bani asa degeaba. Statul a intretinut si inca intretine destui paraziti, care desi sunt in putere nu vor sa munceasca, si primariile le ofera ajutoare sociale. Daca ai terminat dreptul si nu iti gasesti de munca pe specializarea ta, de ce nu accepti si altceva, pentru o perioada pana se va gasi un loc disponibil si pentru tine?

E normal ca un om de 43 de ani isi va gasi mult mai greu un loc de munca, insa sunt sute de tineri cu varste de pana in 27 de ani, care nu vor sa munceasca decat in anumite conditii, desi nu sunt pregatiti suficient, ei vor bani multi si munca putina. Ei bine, nicaieri in lumea asta nu o sa gaseasca asa ceva. Poate doar angajat la firma lui tata, atat. citeste tot pe: http://derscanu.net/referinte/bani/economie/hai-la-munca-sa-muncim-da-doamne-sa-nu-gasim/



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu