:: Franz von Papen si spionul Cicero

Titlu*:Franz von Papen si spionul Cicero
Autor:*:Odorica Ion
Poza:Vonpapen1.jpg
Articol*:Foto: Franz von Papen(1879-1969).

Inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic !!!

Aristocratul print al diplomatilor Franz von Papen(1879-1969), cel care l-a pacalit pe spionul Cicero in timpul, celui de al 2-lea razboi mondial, la Istanbul.
Von Papen, ultimul ambasador al Austro-Ungariei la Washington expulzat, cancelar al Germaniei 1932, ambasadorul Germaniei in Turcia, achitat initial la procesul de la Nuremberg si apoi condamnat la 8 ani si eliberat in 1949.
Dar el este cel care l-a pacalit pe spionul Cicero, care a primit pe toata perioada razboiului dind informatii precise fotografiate, in calitatea lui de valet, bani falsi. La sfirsitul razboiului adunase o mare avere ascunsa sub covorul persan, foarte mare cit camera, dar cind a vrut sa-si inceapa o afacere a aflat cu surprindere, ca este sarac lipit, ca si-a pus viata in pericol permanent pentru, niste hirtii fara valoare.Nemtii pretindeau ca are activitate in slujba CIA,lucru neconfirmat niciodata, nici pina astazi.
A scris Germaniei Federale, dar aceasta i-a raspuns ca daca Germania cistiga razboiul, ar fi avut o speranta dar asa...
S-a spus ca toate documentele fotografiate de Cicero au ajuns la marile capetenii inlusiv Hitler, dar acestia au zis ca, nu este adevarat ca nu se poate intimpla asa ceva si ca totul este o intoxicare.
S-a zis ca daca numai o mica parte ar fi luata in consideratie, alta ar fi fost soarta razboiului.
Dupa razboi era vazut zilnic, dimineata,intr-o mahala din Istanbul, un mic batrinel ramolit, ca un boschetar tirindu-si picioarele, pe un gang ingust urit mirositor, ducind intr-o sacosa, o sticla de lapte si o turta de piine. Acesta este Cicero celebrul spion care putea schimba soarta razboiului, nu numai pentru nemti dar si pentru intreaga omenire.
Vedeti, altii au pierdut mai mult ca noi, o tara bogata cindva, acum saraca cu oameni intr-o saracie lucie, furata de leprele de politicieni.
A pierdut si Cicero si Germania, poate cine stie si noi toti.
Cind am vazut ca Nati Meir este arestat pentru detinere si plasare de bani falsi, m-am gindit la Cicero si Germania dar comparatia este desigur disproportionata.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://odorica.blogspot.com/



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu