“Care este scopul meu pe pamântul acesta?”

“Am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte” (Efeseni 2:10)

De fiecare data când te întrebi: “Care este scopul meu pe pamântul acesta?” Raspunsul Bibliei este sa facem: “faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam în ele”.

Dumnezeu te-a creat pentru un scop stabilit dinainte. Suntem niste recruti, nu niste voluntari. Tu nu poti decide care este chemarea ta. Si este o greseala sa încerci sa imiti chemarea altcuiva. Îti aduci aminte de Moise? Dumnezeu îl cheama pentru a scoate poporul Israel din Egipt, dar el încearca sa o faca dupa metodele lui. Dupa ce a ucis un dusman pentru a salva viata unui aliat, el traieste patruzeci de ani ca fugar. Dupa ce a trait în pustie si si-a învatat lectiile, el se întoarce pentru a face voia lui Dumnezeu – pe calea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi, nu doar cei numiti într-o lucrare anume, suntem chemati sa facem lucrarea lui Dumnezeu dupa metodele Lui. “Dar de unde stiu care este chemarea mea?” întrebi tu.

1) Lucreaza cu darurile tale spirituale. Cu totii primim daruri de la Dumnezeu care “da fiecaruia în parte, cum voieste” (1 Corinteni 12:11). Lasa-L pe Dumnezeu sa-ti arate prin cele mai adânci do­rinte ale tale si prin abilitatile tale care este cel mai potrivit loc în care poti sa slujesti.

2) Supune-te celor care te conduc dupa voia lui Dumnezeu. Pastorul tau te poate ajuta sa te echipezi si te poate îndruma. Dumnezeu “a dat pe unii … pastori … în vederea lucrarii de slujire” (Efeseni 4:11-12). Cu totii avem nevoie de ajutor; nu putem face nimic singuri.

3) Dedica-ti darurile si resursele în zidirea bisericii din care faci parte. Dumnezeu a conceput darurile si chemarile “pentru zidirea trupului lui Hristos” (Efeseni 4:12).

4) Dezvolta-ti un spirit de slujitor. “Fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10). Nu-ti cunosti darurile? Începe sa slujesti si Dumnezeu ti le va descoperi.

4 comentarii:

 1. disciplina CONSTIENTA , perfectionarea etc. ...

  RăspundețiȘtergere
 2. NOI
  de Octavian Goga

  La noi sunt codri verzi de brad
  Si campuri de matasa,
  La noi atatia fluturi sunt
  Si-atata jale-n casa.
  Privighetori din alte tari
  Vin doina să ne-asculte,
  La noi sunt cantece si flori
  Si lacrimi multe, multe…

  Daca renunti la lupta,n-ai ce sa mai astepti !!! Octavian Goga (1881-1938)

  RăspundețiȘtergere
 3. Odorica lupta se duce cu masini si resurse ... :)

  RăspundețiȘtergere
 4. De acord, dar eu am facut apel la Octavian Goga pentru a mentine flacara luptei aprinsa, in sufletele oamenilor.
  Cu simpatie,
  Odorica

  RăspundețiȘtergere