:: Sfat pt vampiri

Titlu: Sfat pt vampiri
Autor:: Razvan
Poza:
Articol: O dimineata perfecta se incepe atunci cand soarele de ora 8-9 mijeste printre frunzele copacilor si atinge usor cu fascicule de aur incaperea in care stai. Aroma cafelei aburinde se combina perfect cu acel miros de dimineata, un amestec de iarba proaspata si roua asternuta candva in negura noptii. Pasarile canta, iar tu ai toata ziua inainte.


Cand mananci micul dejun la pranz, nu este chiar dimineata. Iar cand te trezesti pe la 3-4, nu mai ai chiar toata ziua inainte. Dar nu-i nimic. Cei care au la dispozitie doar cateva ore pana cand se lasa intunericul la loc nu se tem de cerul noptii. Ei sunt vampirii care se bucura de linistea nocturna, deranjati doar de coolerele din calculator si de buzz-ul primit de la un alt vampir care il invita la o alta interminabila discutie departe de lumina soarelui.


Si nu ne trezim de dimineata pentru ca vrem sa dormim mai mult. De ce nu ne culcam mai devreme daca vrem sa dormim mai mult? De ce preferam sa stam pe intuneric? Un amic imi spunea odata "Ba, ce bine e sa fi normal! Am inceput sa ma culc la 11 si sa ma trezesc pe la 8,9" si evident mi-a spus motivele sale personale pentru acea stare de bine. Si acum, ca am inceput sa ma trezesc si eu mai devreme, le voi spune si eu pe ale mele.


In primul rand, cadrul descris in prima fraza este reprezentativ pt fiecare dimineata insorita. Si este imposibil sa nu fi bine dispus si sa ai un start bun al unei zile care deabia incepe. In al doilea rand percepi altcumva cadrul temporar in care te aflii. Evident timpul in ore este acelasi, in schimb timpul subiectiv se dilata, iar in combinatie cu soarele proaspat de dimineata ai impresia ca ai toata ziua inainte intr-un sens metaforic. Ai o stare efervescenta si senzatia optimista ca vei reusi sa faci ce ti-ai propus, tocmai pentru ca ai toata ziua inainte. Aceasta stare de spirit intradevar te va ajuta sa fi mai eficient in treburile de peste zi, sa fi mai treaz si mai constient.


Majoritatea tinerilor stiu cum este sa te trezesti la pranz, dupa o noapte alba. Un chef este o scuza buna, dar din pacate majoritatea noptilor sunt pierdute pe internet. Trezit tarziu, treci prin restul zilei ca prin vis si te trezesti ca iar este ora 11 seara, evident nu ora ta de culcare. Si treci la inca o sesiune de vampirism.


Faceti un efort si profitati de aceste dimineti de vara care, alaturi de amurg, sunt cele mai frumoase momente ale zilei. Racoroase, proaspete, energizante. Cand va treziti in canicula pranzului si mancati direct cartofi prajiti la masa de pranz, cu siguranta nu veti fi la fel de energizati.

http://deceneu789.wordpress.com/

Visitor Ip: 79.116.176.189

Un comentariu:

  1. Basescu DUKE AFTER 7 DAYS AFTER THE JESUS dying Lazarus. BUT SUPER JESUS IS HOLY BUT .... Basescu is garbage.

    RăspundețiȘtergere