ÎMPACAT CU EL ?

„Deci, fiindca sîntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datoram faptul ca, prin credinta, am intrat în aceasta stare de har, în care sîntem; si ne bucuram în nadejdea slavei lui Dumnezeu. ” Romani 5: 1-2

Esti unul dintre crestinii plini de optimism? Si nu fac referire la o forma artificiala de optimism, ci la acea atitudine sincera prin care privesti cu încredere la tot ceea ce ti se întîmpla, fiind încrezator ca vei reusi…

Epistola catre Romani ne spune în mod foarte clar ca o viata traita fara Isus Hristos este o viata condamnata. Si daca viata s-ar reduce numai la aceasta afirmatie, atunci chiar ar trebui sa fim pesimisti. Însa avem o veste buna! Sîntem salvati si justificati prin jertfa Domnului Isus, atunci cînd hotarîm sa ne încredem în El.

Datorita acestei justificari care ne este data de însusi judecatorul Universului, Dumnezeu cel Atotputernic, acum avem dreptul de a sta în prezenta Sa. Majoritatea oamenilor nu înteleg ce implica aceasta justificare si de aceea nici nu stiu care le este statutul spiritual. Însa, daca vei întelege ce înseamna a fi justificat, (îndreptatit înaintea lui Dumnezeu), vei întelege si de ce crestinul trebuie sa fie optimist..

Ca si crestin dobîndim pacea cu Dumnezeu prin Domnul Isus. Iar atunci cînd vom întelege unde gasim adevarata nadejde, vom descoperi si binecuvîntarile oferite de iertarea primita de la Domnul.

Prima dintre aceste binecuvîntari este linistea. Asa cum ne spune si versetul de astazi, vom experimenta pacea lui Dumnezeu si aceasta pentru ca în calitate de copii ai lui Dumnezeu, noi sîntem în pace cu Domnul. Avem nevoie de o astfel de împacare fiindca am fost nascuti separati de Dumnezeu din cauza pacatului. Domnul Isus este Acela care ne-a împacat cu Tatal. El a refacut podul rupt dintre noi si Dumnezeu, pentru ca sa putem avea o relatie personala cu El.

A doua benecuvîntare este încrederea, dobîndita prin acceptarea jertfei Domnului Isus. Apostolul Pavel a spus: „Si din pricina aceasta sufar aceste lucruri; dar nu mi-e rusine, caci stiu în cine am crezut. Si sînt încredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am încredintat pîna în ziua aceea.” 2 Timotei 1: 12. Datorita acestui fapt, nu trebuie sa mai traim stapîniti de frica, fiindca pasii omului îndreptatit (justificat), sînt condusi de însusi Tatal cel Ceresc.

Si în cele din urma, prin jertfa Domnul Isus avem siguranta. Avem acea pace care acopera orice lucru trecut, avem siguranta ca de prezentul nostru poarta de grijă Dumnezeu si nadejdea ca tot El ne pregateste si viitorul.

Acum cred ca întelegi de ce crestinul ar trebui sa fie optimist. Avem speranta pentru azi, pentru mîine si pentru vesnicie.
Avem motive sa fim optimisti, pentru ca stim ca „nici înaltimea, nici adîncimea, nicio alta faptura, nu vor fi în stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” – Romani 8: 39

CA SI CREDINCIOS, POTI EXPERIMENTA PACEA LUI DUMNEZEU, PENTRU CA ESTI ÎMPACAT CU EL.
( misiune.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu