:: Deputatii Dan Pasat si Bogdan Cantaragiu pusi sub

Titlu*:Deputatii Dan Pasat si Bogdan Cantaragiu pusi sub urmarire penala
Autor:*:http://metaxatraian.blogspot.com/
Poza:dp.jpg
Articol*:Procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale împotriva deputatului Dan Păsat, membru al conducerii judeţene a PDL Giurgiu precum şi împotriva deputatului Bogdan Cantaragiu, preşedinte al Organizaţiei PDL Giurgiu, aceştia fiind învinuiţi de încălcarea mai multor prevederi legislative.
Deputatul Dan Păsat este acuzat, printre altele, că a exercitat presiuni şi ameninţări asupra mai multor primari din judeţul Giurgiu, pentru a obţine contracte şi fonduri băneşti pentru SC Prod Invest SRL Giurgiu, societate care îi aparţine. Printre altele, Dan Păsat este acuzat de încălcarea art. 12, lit a) din Legea 78/ 2000, care prevede că „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale".
Deputatul PDL este învinuit că ar fi făcut presiuni pentru ca mai multe primării din judeţ să facă plăţi către firma sa şi să încheie contracte cu aceasta, pentru diverse lucrări. Nu în ultimul rând, lui Dan Păsat i se mai aduce acuzaţia prevăzută de art. 13 indice 1, din Legea nr. 78/ 2000, care se referă la infracţiunea de şantaj.
Deputatul Bogdan Cantaragiu este acuzat, la rândul său, de săvârşirea infracţiunii prevăzute la art. 13 din Legea nr. 78/ 2000, şi anume „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid (…) de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani". Concret, Bogdan Cantaragiu este acuzat că s-a folosit de influenţa sa pentru a determina un primar din judeţul Giurgiu să favorizeze obţinerea unor beneficii de către SC Prod Invest SRL, unde Dan Păsat figurează ca asociat.

Update: Invitat să-şi spună părerea cu privire la acuzaţiile ce i se aduc, deputatul Bogdan Cantaragiu a declarat că este vorba despre un dosar politic. El nu este implicat în "afacerile" precizate în raportul DNA, ci doar Dan Păsat. Mai mult nu a comentat, invocând faptul că se află la volanul maşinii în drum spre zonele inundate.
Sursele noastre de informaţii bine documentate susţin faptul că Dan Păsat era în vizorul DNA încă din anul 2007 când nu intrase în politică. (N.B.Poate tocmai de aceea a dorit să intre în politică să-şi asigure imunitate!) Aceleaşi surse suţin că Dan Păsat era în atenţia DNA pentru alte ilegalităţi, nu cele pentru care a fost pus sub urmărire penală în 2010. De asemenea, în dosarul ce-l vizează pe Dan Păsat sunt implicaţi o serie de primari acuzaţi de mărturie mincinoasă.



Powered by EmailMeForm

Un comentariu:

  1. Alaturi de Pasat si Cantaragiu au inceput sa fie chemati la DNA si primarii care au platit SC Prod Invest SRL pentru realizarea unor proiecte pentru care nu s-a miscat un fir de praf. Astfel, primari precum Sile Preda de la Varasti au mers la DNA pentru a explica de ce in acte aceste proiecte apar ca si finalizate sau in curs de desfasurare, iar in realitate nu s-a montat 1 metru de teava sau nu s-a sapat decat o groapa??!!??

    RăspundețiȘtergere