Vreau caracatiţa împuşcată ! (părerea mea !!!)

...


Sărbătoare la Madrid, sărbătoare la Barcelona,
sărbătoare pe tot cuprinsul Peninsulei Iberice ! Spania este noua campioană mondială la fotbal ! În finala disputată în această seară la Johannesburg, "furia roja" a învins "portocala mecanică" cu 1 - 0, printr-un gol marcat de Andres Iniesta în minutul 117. A fost un meci deosebit de tacticizat, plin de încărcătură şi dramatism, presărat cu ocazii de ambele părţi. După 7 meciuri în care a prezis cu exactitate învingătoarea, şi de data aceasta caracatiţa Paul a nimerit câştigătoarea partidei, declanşând o adevărată caracatiţomanie pe toate meridianele globului. Olandezii au sărit şi ei cu o caracatiţă a lor - Paulinne, care a prezis ca învingătoare Olanda, balanţa necuvântătoarelor fiind înclinată de un papagal din Singapore, care a prezis la rândul lui ca învingătoare Spania. Casele de pariuri din Londra remarcau o reorientare masivă a pariorilor, care deşi iniţial pariaseră pe Olanda pentru câştigarea Campionatului Mondial, după predicţia caracatiţei Paul şi-au schimbat pariurile, mizând pe Spania.


Eu unul, în această partidă am ţinut cu Olanda. Ţin cu Olanda de la turneul final din Franţa - 1998, când în reprezentativa antrenată de Guus Hiddink evoluau jucători remarcabili, precum Patrick Kluivert, Marc Overmars, Edwin van der Sar, Phillip Cocu, Frank de Boer, Ronald de Boer, Clarence Seedorf, Edgar Davids (celebru pentru ochelarii săi) şi alţii. A rămas în memoria mea semifinala cu Brazilia terminată cu scorul de 5 - 3 (1 - 1 după prelungiri şi 4 - 2 după penaltiuri
).


În precedenta mea postare spuneam că aştept elimarea Spaniei. Ghinion ! Tocmai Spania a învins favorita mea ! A fost singura înfrângere suferită de Olanda la acest turneu final şi aceea după prelungiri.


Felicitări învingătorilor !!!

Onoare învinşilor !!!Ediţia Africa de Sud 2010 s-a încheiat. Următorul turneu final va avea loc în Brazilia, în anul 2014.


Vă invit să vă spuneţi părerea "la un pahar... de vorbă..."!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu