Alege soarta Peleşului!

Castelul Peleş este incontestabil o emblemă a României. În prezent retrocedat, soarta lui este incertă în viitor. Primăria oraşului a început o campanie de coletare de semnături pentru terecrea domeniului în proprietatea ei. Poţi contribui şi tu la această campanie, dând cu subsemnatul aici: www.iubescsinaia.ro.

8 comentarii:

  1. Buna dimineata!
    Draga Cora,

    Cu tot respectul, crede-ma te rog ca nu pot fi de acord cu renationalizarea Pelesului.
    Primaria nu-i asa ca s-ar bucura la o pleasca de niste bani nemunciti!?

    Am o casa, pentru care am muncit toata viata. Cum mi-ar veni sa stiu ca primaria sau statul roman au pus ochii pe ea!? Pai pun mana pe topor! Gata cu comunismul! Ajunge! Proprietatea trebuie sa ramana sfanta! Pelesul nu a fost niciodata al poporului roman, decat temporar, prin samavolnicia cu nationalizarea, savarsita de comunisti in '48. El a fost construit pe banii Casei Regale si apartine de drept Coroanei. Nu sunt regalist, dar nici comunist nu sunt. Iubesc Sinaia dar nu-i iubesc pe comunisti!:)

    De ce nu revendica statul roman castelul de la Balcic? Mi s-ar parea mai corect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au! Dan! M-ai lovit rau de tot cu acest subiect. Ideea nu ar fi de loc rea, am rude care au fost alungati din Balcic, un unchi de demult a fost primarul Bazargicului, alungat de la o jumatate de ora la alta din casa, obligat sa fuga in refugiu prin Muntenia pe undeva. Au mai ramas ceva oameni, istorici acum plecati in Germania, care ar putea sa porneasca o idee pe undeva... Desi suntem atat de pasnici incat cred ca o sa raman cu ideea ca intr-o zi de sfarsit de iarna am imbratisat o idee, i-am pus o floare la ureche si am lasat-o sa curga doar in lume....

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuzati greseala... rude alungate !!!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreţi cumva să cumpărăm castelul de la rege, şi apoi să-l retrocedăm prinţului moştenitor?
    Românii mai pot da, că au de unde, din sufletul lor mare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Cristiana,
    Istoria noastra va ramane plina de "de ce?"-uri si de "cum ar fi fost daca?". Astia suntem, atat cat au putut si cat s-au priceput stramosii nostri, asta suportam noi astazi. Cat despre actualii politicienii impotenti ce sa mai... N-ai ce sa le ceri.

    Draga Mariana,
    Esti umoristica si nu te dezici.:)
    Trebuia ca printesa mostenitoare sa devina regina alaturi de actorul care interpreteaza rolul de print consort, recte Duda si apoi ei doi sa faca un printisor, adica o duda mica de Romania-Hohentzolern-Sigmarigen. Cale lunga! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dan,
    părerea mea în această problemă, este postată, pe blogul meu mai puţin vizitat "PA şi PA-uri",
    art."PA REGE!"
    Dacă-l citeşti mă faci praf...stau rău cu istoria.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Normal, ii inteleg, dar nu-i aprob.
    Pe de alta parte, ne provoaca la o înlumire de care am fost furati in toata perioada anterioara. Ne raspandim din cauza lor prin lume, ne intoarcem sau nu acasa... cunoastem lumea... Cu tristete, nu cu bucuria calatoriilor...
    Nu vom trai insa niciodata efervescenta pe care o stim din filme ca au trait-o vesticii in anii 60 -70, revarsandu-se in lume, prin turism. Poate am fi meritat-o si noi...
    S-or mai schimba vremurile, ne-om mai schimba si noi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe de alta parte, draga Cora, stim bine ca multi posesori ai unor situri istorice au deschis usile publicului, macar pentru 1 2 zile pe saptamana si pentru cateva camere de rezonanţă istorica. Sa nu uitam ca pana si Casa Alba a avut (nu stiu daca mai are) zile de vizitare pentru public, chiar daca ideea a venit pentru sustinerea cheltuielilor de intretinere.
    Ar fi o idee, si cred ca ar prinde cheag si la ai noştri, că nimanui nu i prisoseste un banut, fie el cat de mic... Eu nu i-as judeca pentru asta.
    Oricum e bine ca ai pus subiectul in discutie, cred eu.

    RăspundețiȘtergere