Soldati profesionisti

Rusia vrea jumatate de milion de soldati profesionisti

autor: FrontPress 13.01.2014

spesnazArmata Rusiei continuă procesul de modernizare, având în plan atingerea numărului de peste 500.000 de militari profesionişti (angajaţi pe bază de contract), în următorii zece ani. Anunţul a fost făcut recent de ministrul apărării, Sergei Shoigu, citat de RIA Novosti. Jumătate din efectivele de militari ale armatei ruse va fi formată din militari profesionişti până în 2022, în conformitate cu planurile de renunţare treptată la serviciul militar obligatoriu.
În acelaşi timp însă, Shoigu a subliniat că, în prezent, nivelul de încadrare cu personal al armatei este de doar 82 la sută, prioritare la încadrare fiind trupele aeropurtate, forţele pentru operaţii speciale, infanteria marină şi unităţile de menţinere a păcii, inclusiv cele care vor asigura securitatea jocurilor olimpice de iarnă din acest an.
Conform primului număr din 2014 al Observatorului militar, armata rusă parcurge un amplu proces de transformare, dar întâmpină greutăţi la recrutare, atât din motive demografice, cât şi din cauza faptului că tinerii evită să facă armata. În mod normal, armata rusă înrolează anual aproximativ 300.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani pentru a menţine numărul personalului din armată la nivelul cerut, de un milion. Totodată, va fi continuată şi în 2014 practica inspecţiilor şi a exerciţiilor de amploare pentru verificarea capacităţii de luptă. Anul trecut, armata rusă a desfăşurat şase inspecţii surpriză şi peste 700 de exerciţii militare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu