:: A treia dimensiune

Titlu*:A treia dimensiune
Autor:*:Gmx
Poza:
Articol*:Tehnologia 3D este un subiect de actualitate şi tot mai mulţi oameni îşi îndreaptă atenţia către experienţa unică pe care filmele 3D o oferă şi se se întrebă cum îşi pot transpune tehnologia 3D în propriul cămin.
Recunosc că nu sunt o împătimită a jocurilor pe calculator dar nu aş refuza să vizionez un film 3D. Dar cum în orăşelul în care locuiesc nu am şanse să văd un film de genul acesta la cinematograf, unica soluţie rămâne achiziţionarea unui monitor Asus VG236H la pachet cu ochelarii Nvidia 3D Vision pentru a putea urmări un film de aceste gen în confortul casei mele.

Fără aceşti ochelari stereoscopici orice aplicaţie 3D care rulează pe calculator va fi afişată în mod 2D. Sincer aş prefera ca cei de la Asus să găsească o modalitate de a nu mai fi nevoiţi să îi folosim pentru că mi se par destul de mari şi incomozi.

Chiar dacă o să cumpăr acest monitor pentru a savura filme 3D probabil nu o să am parte prea mult timp de el pentru că mai mult ca sigur băiatul meu îl va revendica şi nu voi putea să îl refuz, aşa că va trebui să caut o alternativă. Aceasta este Asus G51JX 3D, primul laptop ce beneficiază de tehnologia NVIDIA® 3D Vision, oferind astfel un ecran 3D de înaltă definiţie împreună cu o calitate ridicată a imaginii şi este livrat împreună cu o pereche de ochelari 3D activi.

Din păcate nu putem spune că totul este perfect. Medicii oftalmologi sunt de părere că pentru persoanele care nu sunt obişnuite să se uite la filme 3D, vizionarea îndelungată poate dăuna vederii. Pot apărea simptome uşoare ca dezorientarea şi rareori convulsiile. Efectele grave apar însă la un numar redus de oameni. Majoritatea acuză doar ameţeli uşoare, tensiune oculară sau rău de mişcare. Medicii se declară îngrijoraţi pentru copiii care vor avea acces îndelungat la filme şi programe 3D în viitorul apropiat.

Acest articol participă la concursul Superblog 2010 – etapa nr. I


Read more: http://www.gmxul.ro/2010/10/03/a-treia-dimensiune/#ixzz11HGC57Pu



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu