...SA MAI VORBIM DE PENSII NESIMTITE ?

Articol din StiriROL.ro


Ca urmare a deciziei guvernului, fostii presedinti ai Romaniei vor avea pensii mai mici.Masurile de reducere a veniturilor bugetare cu 25% si micsorarea pensiilor cu 15%, anuntate de Traian Basescu, ii va afecta si pe fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Ion Iliescu, fost inginer hidrotehnist, are in prezent o pensie lunara de 4.000 de lei pe luna. Micsorarea acesteia cu 15% i-ar face o gaura in buget de 600 de lei, insa grosul sumei pierdute de liderul onorific al social-democratilor din Romania il va constitui reducerea cu 25% a indemnizatiei de fost sef de stat. In acest moment, Iliescu primeste lunar 75% din valoarea indemnizatiei presedintelui in exercitiu, Traian Basescu, ceea ce inseamna cam 6.500 de lei.

Si Nina pierde Bani

Dupa taierea celor 25 de procente, adica 1.625 de lei, suma ramasa ar fi de 4.875 de lei. Per total pierderea ar fi de 2.225, Iliescu urmand sa incaseze lunar 8.275 de lei, in loc de 10.500, cat ia acum. Bugetul
familiei va fi afectat si de scaderea pensiei Ninei Iliescu, care de la 1.200 de lei va ajunge la 1.020 lei.

Constantinescu, lasat fara catedra

Emil Constantinescu (foto) va pierde si el 1.625 de lei din indemnizatia de fost presedinte, la care se vor adauga si Banii rezultati din scaderea cu 15% a pensiei de profesor universitar.
Constantinescu a mai fost insa lovit si de o alta masura anticriza, cea care interzicea cumularea pensiei cu salariul in sistemul bugetar, motiv pentru care a renuntat la Catedra de la Universitatea Bucuresti.


Sursa: MCP Press Agency, Filonia Maxim

7 comentarii:

  1. Cristina,cred ca intr-o viata anterioara ai fost politician...sau amanta de politician :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu de crezut... Urasc ideea de a ma implica in politica... Iar cu statutul de amanta nu stiu daca m-as putea impaca... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte stilat raspunsul:) Te-am interpretat gresit, scuzele mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca intr-adevar m-ai interpretat gresit... Cine stie ce-am fost intr-o (eventuala) viata anterioara?

    RăspundețiȘtergere
  5. oamenii extrem de inteligenti isi vor da demisia din PARLAMENT ... legile FEMOSAN ... parlamentarii care nu-si da demisia acum vor vedea in VIITOR ce au deja pregatit ptr. incompetenta si FRICA de a vedea MARELE ADEVAR ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Oamenii extrem de inteligenti care isi vor da demisia din parlament... sunt atat de putini incat pot fi considerati ca si inexistenti... Iar marele adevar ma tem ca nu-l va vedea mai nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  7. cati romani au murit din cauza AFACERISTILOR din PARLAMENT si GUVERN dupa 89 ??? numarati si pe cei care au murit in afara tarii ... santaj intimidare CRIME ABUZ ALUNGAREA ROMANILOR din ROMANIA ETC. - IADUL PE PAMANT dupa 89 !

    RăspundețiȘtergere