:: Rulada "cu chichirez"

Titlu: Rulada "cu chichirez"
Autor:: Odorica Ion
Poza: constantin bacalbasa.jpg
Articol: Mi-am insusit critica ca cineva imi intoarce mintea dupa voia lui si am intrerupt articolele despre Hitler. Titlul "HITLER cel mai important om al sec XX ",este luat din Istoria nazismului, Enciclopedia rao. Nu a fost inventat de mine din admiratie.Pentru mine cel mai important om al sec.XX a fost tata si nimeni altcineva.
Ca dovada ca mi-am insusit critica pun aceasta reteta, preferata lui Constantin Bacalbasa celebrul publicist de exceptie.

Foto: Constantin Bacalbasa(1856-1935)

Rulada cu chichirez"

Fiind casatorit cu maestra culinara favorita a Principesei Ileana si a Reginei Maria, Constantin Bacalbasa si-a permis luxul de a deveni un mare gurmand, fiindca a beneficiat întreaga viata de servicii culinare foarte rafinate, chiar la el acasa. Unul dintre felurile preferate de mâncare, despre care a marturisit - într-un interviu acordat lui I. Valerian, cu doar câteva luni înainte de sfârsitul vietii – ca nu l-a inclus în „Dictatura Gastronomica", din motive de „gelozie culinara", fusese inventat de însasi Ecaterina Bacalbasa si era poreclit de sotul acesteia „Rulada cu chichirez". Pe scurt, se lua o bucata mare de pulpa de porc fara os, se cresta cu cutitul, „pentru a se desface carnea ca o foaie de placinta" si se adunau acolo toate deliciile, dupa placerea fiecaruia: „rinichi fript, taiat marunt, bucati de ficatei, felii subtiri de slanina afumata, babic sau ghiudem, muschi filé si sunca de Praga, totul amestecat cu ciuperci si felii de mas!
line verzi; apoi se adaugau mirodeniile, se rula carnea si se lega cu ata de pescar, ca sa nu arda, dupa care se baga «butoiul» astfel garnisit în cuptor si se uda mereu cu vin rosu." Desi nu pare „un secret foarte original", fericitul sot al bucataresei sustinea ca aceasta este „singura mâncare care te si satura, dar te si ameteste usor, daca sosul este bogat si tare, asa ca nu-ti mai trebuie nimic dupa aceea..."
Publicat de Stefan Dinescu-Craciun
http://odorica.blogspot.com/

Visitor Ip: 85.186.214.25

2 comentarii:

  1. Nu stiu daca ai spus din toata inima dar, de fel sint cam bataioasa in apararea principiilor mele.
    Multumesc pentru apreciere.
    Cu respect,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere