:: Cupluri celebre Hitler si Eva Braun

Titlu: Cupluri celebre Hitler si Eva Braun
Autor:: Odorica Ion
Poza: Hitler si eva Braun.jpeg
Articol: Foto:Adolf Hitler si Eva Braun.

Eva Braun s-a născut in 1912 la München, intr-o familie modesta, de catolici, tatal sau fiind invatator. În 1929 a lucrat împreună cu fotograful Heinrich Hoffmann, în al cărui atelier l-a cunoscut şi pe Adolf Hitler.

Hitler mai avusese si alte relatii inaintea Evei Braun. Spre exemplu, o simpatiza peste masura pe nepoata sa, Geli Raubal, si dupa opinia unui cunoscut biograf al sau, Geli a fost singura femeie din viata dictatorului fata de care acesta a fost vreodata dependent.

Abia dupa moartea nepoatei sale, care s-a sinucis din cauza geloziei unchiului sau, Hitler isi indreapta atentia asupra Evei Braun. Nu intamplator, Eva semana foarte mult cu acesta nepoata, cu care dictatorul a avut o relatie incestuoasa.

Putem sa intelegem atractia lui Hitler pentru aceasta femeie si din prisma parerilor exprimate chiar de el. Ii placeau femeile tinere, simple si fara prea mari visuri si ambitii in viata, pe care sa le poata modela dupa bunul plac.

"Incercati sa va imaginati daca as avea o nevasta care sa-si bage nasul in treburile mele. In timpul liber vreau sa am linistea mea, nu ma pot casatori."- obisnuia sa spuna el , justificandu-si dorinta sa de a nu se casatori prin aceea ca este "insurat cu soarta Germaniei".

Intre cei doi pare sa fi existat o atractie reciproca puternica. In ciuda impotrivirii tatalui ei, care nu-l placea deloc pe Hitler si nu era de acord cu ideile sale politice, Eva Braun se muta in apartamentul iubitului ei, din Munchen.

Eva Braun, asa cum se poate vedea, era o femeie frumoasa, cu silueta zvelta si trasaturi fine. Ii placeau sporturile, dar nu prea a avut ocazia sa le practice, din cauza izolarii in care era nevoita sa traiasca, in calitate de amanta secreta a dictatorului.

Nu putem sa nu ne intrebam ce a facut-o sa-si lege viata de acest monstru fascist, care era un individ dintr-o clasa sociala inferioara, timid, imatur emotional, pictor esuat. Hitler arata caraghios pana si in uniforma militara, care ar fi trebuit sa-i dea o oarecare prestanta.

Dupa unii biografi, se pare ca Eva Braun se deosebea printr-o pustietate sufleteasca sfasietoare. A avut doua tentative de sinucidere si dictatorul a incercat sa-i acorde mai multa atentie. I-a cumparat o vila si un Mercedes, ea beneficiind si de un sofer personal, a inclus-o in testamentul sau si in scurt timp a devenit cea mai importanta femeie a Reich-ului.

Probabil din cauza starilor ei psihice coplesitoare a incercat sa-si umple golul sufletesc cu ajutorul cumparaturilor, acesta fiind poate unul din putinele aspecte care o aseamana cu alte sotii de dictatori.

Eva Braun era o femeie rezervata fata de cei din anturajul lui Hitler, care nu stiau nici ei prea multe despre relatia lor de dragoste. Oricum, dictatorul evita sa comenteze vreun aspect legat de viata sa intima si se pare ca uneori se simtea stanjenit in prezenta ei. Cei doi apareau foarte rar in public si putini germani stiau despre relatia lor.

Dupa unii biografi, Eva Braun pare sa fi fost o personalitate complexă, care a fost nevoita sa imbine puterea cu neputinta, in calitate de amanta secreta a dictatorului. Multi o considera o femeie puternica si vanitoasa. Prea putin interesata de politica, fara sa fie partasa la crimele lui Hitler – fapt ce o deosebeste de alte sotii de dictatori - e posibil ca ea sa fi vazut in Fuhrer un erou, salvatorul Germaniei.

Dorinta ei de a deveni sotia dictatorului s-a implinit abia dupa 15 ani, la data de 29 aprilie 1945, cand Hitler si Eva Braun s-au casatorit, in sfarsit, in biroul de lucru al Führer-ului. La ceremonie, care a fost lipsita de fast, au asistat doar cateva persoane de incredere. Eva il insoteste pe Hitler in bunkerul sau din Berlin, loc de refugiu fata de armata sovietica, care incepuse sa cucereasca Berlinul. Eva Braun refuza sa plece si sa se salveze din solidaritate si devotament fata de Hitler.

Ea va fi sotia dictatorului doar pentru o noapte, pentru ca in ziua urmatoare cei doi se sinucid, luind cianura, Hitler nesuportand ideea infrangerii. Povestea lor de dragoste oscilează între ridicol şi grotesc, primind însă şi trăsături tragice . Ea s-a sfarsit la fel de zbuciumat, precum fusese tot timpul vietii.

"Caracterul barbatului poate fi recunoscut dupa doua semne: dupa femeia cu care se insoara si dupa felul in care acesta moare", ii placea lui Hitler sa spuna. Si felul in care a murit si iubit (?) dovedeste din plin acest lucru.

Desi nu a participat la ororile nazismului si nu s-a implicat in nici un fel in viata politica a Germaniei, lipsa de interes a Evei Braun fata de lume - pe care iubitul ei o punea in pericol - o transforma intr-o figura sinistra.

Dupa alte pareri, loialitatea ei fata de Hitler o transforma intr-o iubita ideala. Nu acelasi lucru se poate spune si despre sinistrul dictator, daca ne gandim la sfarsitul tragic al celor doua femei importante din viata lui.

Eva si-a tinut promisiunea pe care a facut-o intr-o scrisoare emotionanta pe care i-a trimis-o lui Hitler in iulie 1944: "De cand ne-am intalnit prima data, am jurat sa te urmez pretutindeni - chiar si la moarte - traiesc doar pentru iubirea ta".

Cunosti si alte exemple de iubiri imposibile din galeria marilor povesti de iubire ale lumii? Sau traiesti chiar tu o astfel de iubire? Posteaza mai jos comentariul tau.

Cupluri celebre
http://singurafelina.blogspot.com/
http://teodorapetrescu.blogspot.com/
http://odorica.blogspot.com/
si altele

Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu