Motiunea a picat!...

Paradoxal, motiunea de cenzura a fost respinsa. Paradoxal... pentru ca, totusi, voturile in favoarea motiunii au fost mai multe decat cele impotriva (228 pro, 197 contra). Daca la vot nu ar fi absentat atatia parlamentari, probabil existau sanse ca situatia sa se schimbe: mai erau necesare inca 8 voturi (minim 236 de voturi necesare) pentru ca motiunea sa treaca si guvernul sa pice.
A fost cumva o lectie pentru noi toti. In primul rand, s-a demonstrat ca se poate ca un guvern sa nu fie sustinut de catre parlamentarii partidului/coalitiei care ii oferise, pana atunci, sprijin politic, in conditiile in care masurile luate de acel guvern ar fi parut in contradictie cu interesele electoratului. Intr-adevar, au fost reprezentanti ai partidelor aflate la guvernare care au refuzat sa-si mai sustina guvernul. Teo Trandafir, deputat PDL, a votat pentru motiunea de cenzura, asa cum a anuntat aseara. Fosta vedeta tv a fost imbratisata de deputatul PSD Aura Vasile, dupa ce si-a exprimat optiunea pentru adoptarea motiunii, cu bilele la vedere. De asemenea, Tudor Ciuhodaru, de la UNPR (independentii condusi de Gabriel Oprea), a votat pentru motiune, desi risca sa fie exclus din UNPR. Si Silviu Prigoana, care aplecat din PDL, a votat pentru motiune, alaturi Daniel Oajdea, deputat PDL de Iasi. Alti paralamentari care au votat pentru motiune, in afara celor din PSD si PNL: M. Brana, M. Giurgiu, I.Negrut, I.Munteanu, A. Mocanu.Deci... se poate...
Sedinta a fost lunga... Si penibila in unele momente: schimburi de replici aparent fara noima si fara legatura cu problema de fond, numeroase "intepaturi" reciproce... In loc de solutii pentru rezolvarea problemelor... acuzatii reciproce... Nici macar huiduielile venite parca de pretutindeni nu au sugerat "puterii" ca ceva, macar ceva, ar putea sa nu fie in regula...
Sunt (inca!) vremuri tulburi... Si, in aceste vremuri tulburi, cine isi mai aminteste ca, de pilda, in urma cu 121 de ani, Eminescu a trecut in eternitatea nefiintei?

3 comentarii:

  1. vă recomand Mircea Rusu: Mamă plec în America..

    acelaşi:)Nţ!

    RăspundețiȘtergere
  2. Drum bun, dragul meu EdebiMevzulaR!!!...

    RăspundețiȘtergere
  3. RECOMANDARE DE PARTİD: Pentru toţi spectatorii acestui film:)) Să râdeţi bine, tovarăşi! E un ordin. Aşezaţi-vă liniştiţi la locurile dumneavoastră şi vizionare plăcută. Aplaudaţi sinistru la final. Consumul de produse CAPİTALİSTE este strict interzis.

    dett,tot ăla:)

    RăspundețiȘtergere