:: Despre cititorii de bloguri

Titlu: Despre cititorii de bloguri
Autor:: Razvan
Poza: smart.jpg
Articol: Acest articol il puteti gasi in original pe http://deceneu789.wordpress.com/ unde va puteti spune si voi parerea.


Deobicei ideile vin nechemate, atunci cand contemplam fara directie. Stand pe geam cu tigara in mana, uitandu-ma in gol, a prins contur una din multele idei ce fac hora in capul meu. Am prins-o de guler si am intemnitat-o in articolul asta.

Este vorba despre cei care citesc bloguri. Cand cineva alege sa citeasca de pe un blog inseamna ca isi dedica din timpul liber pentru activitatea respectiva, asa cum Vasilica alege sa se uite la telenovele. E ca si cum cineva alege sa manance salate si fructe in loc sa manance fastfood-uri. Incazul nostru este vorba de hrana mintii, cu ce ne imbogatim creierul sau dimpotriva cu ce ni-l otravim. Cititorii de bloguri, fie ca sunt interesati de articole personale, fie de informatii si curiozitati, fie de articole motivationale, tehnice sau comice, toti acestia aleg sa ofere mintii o hrana intelectuala "sanatoasa". Ma bucur ca datorita blogului am intrat si eu in acest flux intelectual. E ca si cum te-ai expune zilnic televizorului – dupa o vreme incepi sa gandesti ca televizorul. In schimb cititorii se expun celor care gandesc si scriu despre ceva si li se ofera sansa sa delibereze liber la randul lor.

Imaginati-va ce vraiste este in capul Vasilicai, care nu a pierdut un episod din cele mai recente telenovele si careia inca ii mai rasuna in urechi urletele regizate de la "Nora pt mama". Ca sa nu se simta singura, il voi aduce in peisaj si pe Gigel. Gigel este baiat gigel si se da cu gel … mult. Prefera sa-si petreaca timpul liber uitandu-se la stirile sportive, iar cand e cu prietenii se desfata in dezbateri intelectuale legate de ce salariu ia Banel la Steaua. El, asemenea Vasilicai, nu petrece mult timp tintuit asupra unor mici forme negre, pe care noi restul le numim litere. De aceea a dezvoltat o privire pentru departare si deseori priveste in zare, chiar si cand se uita la tine. O numim privire tâmpă.

Acum ca am facut o descriere succinta a celor doua parti aflate in discutie, concluzia acestui articol este raspunsul vostru la urmatoarea intrebare. Cu cine ati avea mai multe de discutat: cu cei care isi tin mereu mintea ascutita reimprospatand-o cu idei si informatie noua sau cu cei care au creierul spalat si fac baloane de saliva atunci cand duci discutia ceva mai departe de Bianca lui Bote sau FC Unirea Urziceni?

Visitor Ip: 79.116.176.236

8 comentarii:

  1. Intrebarea e retorica, sa inteleg, din moment ce suntem aici. Desi are si alte nuante problema. Nu e totul numai alb si negru, hai sa nu uitam de gri. Poate ca omul ala din fata televizorului se-ascunde acolo ca sa uite ceva, poate s-a saturat de filosofie, poate ca nu e un lucru atat de rau sa fii simplu, din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  2. App, nu ca ar conta prea mult, dar hai sa pun o intrebare: cati ati fost pe strazi la Noaptea Muzeelor? Dar Noaptea Galeriilor? Cand ati fost ultima oara la teatru si care e ultima carte citita?

    RăspundețiȘtergere
  3. Va fi cu siguranta mult mai probabil ca cei care citesc in bloguri sa faca cele spuse de tine mai sus, decat cei care se expun unei tembelizari continue.

    Si nu fac referire doar la cei care se uita la televizor, ci la cei care isi mentin mintea amortita in activitati tampe, prefera sa nu gandeasca sa se sprijine de altii atunci cand e vorba de gandit (turma)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma dispera idiotii care-o ard pe bloguri ca sa se laude cu ce-au facut. E penibil sa arati unde ai fost, ce-ai facut, si ulterior sa le multumesti prietenilor tai idioti pentru toate spuzele neinteresante din viata ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam asa e... mai frumos e un om modest , care sa gaseasca alte modalitati prin care sa ne impartaseasca viata lui minunata , modalitati care sa nu zgarie pe nimeni...dar iti trebuie multa minte,din pacate si e cam criza...

    RăspundețiȘtergere
  6. Si totusi vad ca nimeni nu se-ncumeta sa raspunda la o intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Romani sunt saraci Livia, au bani doar pentru TAXE şi İMPOZİTE...:)Nu se duc la TEATRU de teama ca a pus BASE taxa pe İNTRARE şi İEŞİRE:)İar toata treaba asta cu CARTİLE s-a dus dracului'...
    Poporul Migrator Roman nu are nevoie de filozofi ci de ospătari:))Cine mai fumeaza astazi PAGİNİ de ROMANE...,

    Tu ıţi poţi imagina o întılnire între Woody Allen şi Petre Ţuţea?

    Nici un ROMAN nu mai merită salvat de la pieire. Băga-mi-aş picioarele şi în Revoluţia Franceză... cu tot cu martirii ei.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Cine mai fumeaza astazi PAGİNİ de ROMANE...,"

    Stiu cazuri in care isi faceau cuiul din pagini de carti :)) Deci se fumeaza inca si pagini de romane :))

    RăspundețiȘtergere