BRĂILA, GAZDĂ PENTRU NORA IUGA

Criză mondială şi căldură tropicală! Îngrozitoare combinaţie!

Şi totuşi ce te poate scoate din casă pe astfel de vreme?
Ei bine, am ieşit însoţită de Sabrina fiindcă poeta Angela Baciu ne-a făcut bucuria s-o invite la Brăila pe Doamna Nora Iuga, poetă, prozatoare şi traducătoare de succes.
Într-un dialog viu, neregizat, s-au scurs două ore şi jumătate. Nicio întrebare n-a fost ocolită, publicul a venit cu temele făcute şi a ridicat mingile la fileu iar Doamna Nora a marcat cu nonşalanţă.
Eleve de la “Liceul de Artă” şi “Nicolae Bălcescu”, recitând poeziile Norei Iuga au surprins publicul, dar şi pe poetă prin inspiraţia de care au dat dovadă în alegerea poeziilor. Nora Iuga a aplaudat cu putere. Cum ar spune Alex Ştefănescu, Norei Iuga i-au plăcut grozav poeziile… Norei Iuga. Şi nouă!
O altă surpriză deosebită a fost că în urma unei întrebări a Doamnei Luminiţa Dascălu, bibliotecară la “Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu”, Doamna Nora Iuga a identificat imediat în dânsa o poetă. Şi ca să nu se dezmintă, poeta Luminiţa Dascălu, căci despre dânsa este vorba, a surprins cu o poezie profundă în stilul şi despre Nora Iuga.
Ce impresie a lăsat Nora Iuga brăilenilor? CARISMĂ şi FORŢĂ!
Deşi poeta şi-a spus vârsta fără reţineri, eu n-am s-o fac, dar îi voi ura sănătate, viaţă lungă, inspiraţie divină şi cronici minunate!
Şi… să mai vină la Brăila fiindcă o aşteptăm cu drag! Cu mult drag!
Foto realizate de: Doina Popescu Braila

Foto 1,3,4: poeta Angela BACIU, scriitoarea si traducatoarea Nora Iuga si Dragos Neagu

(dir.Biblioteca „Panait Istrati”)

Foto 2: Angela BACIU, Nora IUGA si Sabrina

Foto 5: Angela BACIU si Dragos Neagu


Organizatorii evenimentului:

- Biblioteca „Panait Istrati” Braila


- Consiliul Judetului Braila -


„GalART pentru tineri” un proiect de Angela Baciu


- Inspectoratul Scolar Braila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu