Știrile săptămânii

Săptămâna ce se încheie astăzi a fost dominată de anumite subiecte, despre care au scris ziarele, despre care au vuit televizoarele și pe care noi le-am urmărit, ca niște veritabili consumatori de media ce ne numim.
Care mi s-au părut mie a fi știrile săptămânii?
În plan social și ecologic totodată, cred că gerul a fost principalul subiect al săptămânii. L-am simțit și noi pe propria noastră piele, îl vom simți și la factura de căldură! Ziarele au ținut socoteala numărului oamenilor care au decedat din cauza gerului, mai ceva decât a celor decedați din cauza gripei porcine (știți probabil deja de Barometrul AH1N1, ținut de ziarul Adevărul). Mă gândeam că cei din Ministerul Sănătății vor reacționa la fe ca în cazul gripei și vor lansa un vaccin anti-îngheț, cu mult mercur, care să crească temperatura corpului odată cu scăderea temepraturii de afară. Și pe care să ne oblige să ni-l administrăm, căci în caz contrar, vom suporta din buzunarul propriu îngrjirile medicale pentru degerături.
În plan politic, săptămâna a fost dominată de bătălia pentru șefia PSD. Tone de cerneală pe ziare, mii de pixeli de talksow-uri au curs despre N candidați la șefia partidului, căci vorba aceea, Geoană a nu a ajuns președinte, deși a adunat mai multe voturi decât a adunat vreodată un alt pesedist. Dar, asta nu se pune...
În plan economic, știrile cele mai multe au fost legate de vizita reprezentanților FMI în România, se pare că ne-au crescut un pic ratingul, însă, sincer, nu știu dacă asta va ține de foame sau de cald cuiva. Ne mai îndatorează țara puțin, ne ajută să trecem acum cu greu peste criză, însă distracția începe de abia când va trebui să plătim rate.
Și, nu în ultimul rând, în plan sportiv și poate și monden, știrile cele mai incendiare au fost cele legate de Adrian Mutu și substanțele lui. Unii vorbesc de un complot, alții de dependență. Aș tinde să cred că e vorba de imprudență.

8 comentarii:

  1. da si vor fi stiri foarte ciudatye ptr. unii... vor veni cu viteza:)

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa fii pe metereze:) cand va trebui:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma voi stradui sa fiu conectata in permanenta! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Livin' la vida Loca, Mutu stă acasă şi prizează Coca... Dacă atâta poate băiatul, atâta face. Le-a luat de curiozitate. Situaţia din PSD nu mă miră, aşa se poartă în "democraţia" românească.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stii cum e cu legea compensatiei...una buna, una rea: e un bun fotbalist, nu ii putem cere multa materia cenusie.

    RăspundețiȘtergere
  6. L-a zdruncinat mingea, bietul de el şi a ajuns copil mic şi bagă în gură ce uită mămiţica pe acasă. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. :)) of...marele nostru fotbalist...

    RăspundețiȘtergere