Credinta si incredere

„Caci Eu stiu gîndurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” Ieremia 29: 11

D. Elton Trueblood, un mare teolog din secolul XX, a scris: „Credinta nu înseamna a crede fara dovada, ci a te încrede fara rezerve.” Ce adevăr minunat! „Credinta nu înseamna a crede fara dovada, ci a te încrede fara rezerve.”

De multe ori noi nu putem întelege toate lucrurile care se întîmpla în vietile noastre. Exista lucruri care nu prea au sens pentru noi. Traim adeseori vremuri dureroase, care ne fac sa ne întrebam daca Dumnezeu chiar are un plan pentru noi.

Dar chiar în astfel de situatii trebuie sa ne încredem în totalitate în Dumnezeu. Trebuie sa avem o credinta fara rezerve!

Cum putem face acest lucru? Întelegînd adevarul din Romani 8: 28-29: „De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sînt chemati dupa planul Sau. Caci pe aceia, pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a si hotarît mai dinainte sa fie asemenea chipului Fiului Sau, pentru ca El sa fie cel întîi nascut dintre mai multi frati.”

În acest pasaj avem cuvîntul sinergie, care provine din cuvîntul lucrare. Dumnezeu lucreaza cu putere în viata ta, folosind circumstantele vietii tale spre binele tau. Iata de ce poti sa te încrezi pe deplin în Domnul, chiar si atunci cînd lucrurile nu merg asa cum ai vrea tu.

Da, Dumnezeu are un plan pentru viata ta, iar acesta trebuie sa devina scopul tau.

CREDE CA DUMNEZEU LUCREAZA TOATE LUCRURILE ÎNSPRE BINELE TAU.
( misiune.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu