Inventii care ne'au schimbat viata


Topul celor mai importante inventii care ne-au schimbat viata.Multe ne-au facut existenta mai usoara ,oferindu-ne o viata lejera.

GPS-ul
Ajungem oriunde, repede, după un traseu prestabilit. Timpul nu mai e pierdut pe străzi, aiurea, hărţile nu mai sunt mototolite de nervi când în loc să ne ducă la destinaţie ne încurcă şi mai rău. Asta din 1978, de când a fost inventat GPS-ul.
Walkman-ul
Muzică, oriunde. Cu căştile în urechi, oamenii merg spre serviciu, şcoală, se plimbă. Se rup astfel de realitatea enervantă uneori. Drumul lung, aglomerat, e mai confortabil. Lucrurile se personalizează. In 1979 a fost inventat bătrânul walkman.
Codul de bare
E enervant să stai la coadă şi să vezi cum cei din faţa ta au nu ştiu câte produse. E enervant şi pentru cei de la casă, care se grăbesc să vadă câte produse au cumpărătorii, ce anume şi cât costă. Acum produsul e scanat, apare preţul corect, e pus în pungă şi... plăteşti. De ce? Pentru că a apărut codul de bare, inventat în 1949 de Norman Woodland, acesta inspirându-se de la codul Morse.
Mâncarea consumată în faţa televizorului
Nu că ar fi o invenţie în adevăratul sens al cuvântului, dar cinele tradiţionale nu prea mai există. Azi mâncăm pe unde apucăm, în faţa computerului sau a televizorului. Această idee a apărut prin 1970, când ”masa în familie” a început să nu mai fie practicată aşa cum era mai demult, ca un ritual aproape sfânt.
Consolele de jocuri
Oamenii de toate vârstele sunt pasionaţi de jocurile video. Unii sunt de-a dreptul obsedaţi de ele. Toate acestea au pornit de la inventarea consolei Play Station în 1994.
Reţelele de socializare online
Timp petrecut online. Prieteni virtuali.
SMS-ul
E simplu. Transmiţi rapid un mesaj. În urma unui studiu s-a ajuns la concluzia că cele mai multe sms-uri sunt trimise de tinerii cu vârsta între 13 şi 17 ani.
Cardurile de credit
Nu mai ţi se rup buzunarele de la teancurile de bancnote. E simplu. Iţi cumperi ceva, orice, plăteşti cu cardul. Cardurile de credit au fost inventate în 1950, de Ralph Schneider şi Frank X. McNamara.
Cuptorul cu microunde
Unii zic că face rău, alţii că face bine. Ideea principală e că... face repede. Mâncare, cafea, dezgheaţă carnea şi nu numai. Cuptorul cu microunde a fost inventat în 1946.
Pantofii sport
N-or fi ei eleganţi, dar sunt aşa de comozi... Şi având în vedere că există mii de modele şi culori, sigur există o pereche pentru orice gust. Pantofii sport au fost inventaţi în 1892, dar din 1970 au devenit un adevărat succes.

4 comentarii:

  1. Mie imi pare rau pentru "Mâncarea consumată în faţa televizorului",o cina in familie intr-adevar poate intari relatiile dintre membrii familiei,se pot dezbate problemele aparute in timpul zilei etc. Foarte mare pacat ca "s-a inventat"... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat.Dar atunci cand unui membru al familiei ii este foame,poate celuilalt nu ii este sau poate este ocupat,lucreaza.Nu mai este cum era odata...acum familiie sunt preocupate de partea materiala,cum sa faca sa puna ceva pe masa,nu neaparat sa ia parte la aceasta...

    RăspundețiȘtergere
  3. subscriu la ce spune 100 ro,o masa in familie e un liant nemaipomenit...mereu imi amintesc mesele copilariei mele:un ritual condus de mama,dar secondat de o bunica admirabila.as vrea si copilul meu sa aiba astfel de amintiri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da.Si ne mai miram din ce cauza se destrama tot mai multe familii in zilele noastre.LIPSA COMUNICARII din cauza stilului nostru de viata,care este tot timpul dezordonat si omul de rand este tot timpul pe fuga....Si eu imi amintesc,ce fericiti eram cand ne puneam la masa in fiecare seara la ora 8,era o traditie,si era foarte frumos....

    RăspundețiȘtergere