Un presedinte de-o vara


Crin Antonescu – un presedinte de-o vara. Romania devine o Sirie politica

autor: FrontPress 22.08.2012
E clar că USL s-a grăbit cu suspendarea lui Traian Băsescu. Încă din mai, de când Ponta a fost numit premier, am spus că Crin Antonescu, liderul PNL, va presa PSD să se ajungă la o suspendare prematură a lui Băsescu. Era vorba şi de un orgoliu nemăsurat al lui Crin Antonescu şi echipei sale, care nu mai suporta să-l vadă pe liderul PSD Victor Ponta să fie singur la butoane şi să pună oameni de partid şi clientela politică pe funcţii. Suspendarea lui Băsescu a fost pripită. Nu a fost logic să fie vara aceasta.
Conform trendului sociologic USL nu avea cum să piardă alegerile din noiembrie de anul acesta. După formarea noii majorităţi constituţionale se putea face masiv mutările din funcţii şi instituţiile statului fără să mai fie iritate cancelariile occidentale. O suspendare a lui Băsescu în ianuarie 2013 ar fi dus la eliminarea marinarului din viaţa politică fără reîntoarcere pe votul ciudat şi suspect al CC. Orgoliul lui Crin Antonescu de a se vedea preşedinte interimar şi prin posibila validare a referendumului preşedinte plin în septembrie a dus la nebuloasa ilegalităţilor din 29 iulie şi la reacţia securistică a parchetului general pliată pe o implicare a marilor puteri în treburile interne ale României. Ţara noastră a pierdut la capitolul democraţie şi imagine externă şi din cauza orgoliului lui Crin Antonescu de a se vedea preşedinte de-o vară. Omul putea să mai aştepte câteva luni până în noembrie şi suspendarea lui Băsescu, la un an înainte de alegerile din 2014, ar fi fost definitivă.
Situaţia politică de azi din România după decizia invalidării referendumului din 29 iulie de către CC nu rezolvă nicio problemă. Dimpotrivă oastea USL s-a isterizat mai mult, iar şapte milioane de români se simt pe bună dreptate frustraţi că votul lor nu contează şi că în România contează decizia a şase judecători (jumătate dintre ei foşti colaboratori ai Securităţii comuniste, deci şantajabili) şi marile puteri prin Barroso, Gordon Philip sau Reding, care sunt interesaţi numai de resursele de la Roşia Montana, gazele de şist, petrol sau instigaţi cu dolari de americanii de la Chevron. Mulţi români deja percep acum România ca o colonie, iar votul lor o hâtie igenică pentru judecătorii CC şi toaletele cancelariilor occidentale.
Băsescu a făcut şi greşeala să-i jignească pe naţionaliştii români considerând pe secui deştepţi că au boicotat referendumul ca proces electoral românesc, fapt pentru care le-a mulţumit, iar pe români proşti că au mers la vot. E clar că preţul boicotului va fi recunoaşterea autonomiei Ţinutului Secuiesc ca şi premisă a destrămării Transilvaniei între România şi Ungaria. E evident că Traian Băsescu nu-şi va da demisia pentru că el este, vorba unui prieten de-al meu, numai o marionetă a intereselor financiare ale SUA şi a multinaţionalelor europene. Poate omul ar pleca, dar e ca în mafie, nu te mai lasă ei să pleci când vrei.
Mă mir că Crin Antonescu, ca şi istoric, nu a avut intuiţia greşelii suspendării pripite a lui Băsescu vara aceasta. Putea să aştepte numai câteva luni şi după alegerile din noiembrie Băsescu era destituit irevocabil. Cineva l-a sfătuit prost sau rău intenţionat pe Antonescu şi pe liderii USL înfometaţi de putere şi caşcaval bugetar. Au muşcat momeala suspendării, care va fi premisa unei instabilităţi acute a societăţii româneşti. România a devenit un poligon social propice pentru mişcări politice anarhice, un fel de Sirie politică în interesul unor mari puteri, care azi prin agenţii lor pregătesc destrămări dramatice. Paradoxal vina de a ajunge la această falie socială şi politică cu conscecinţe economice, civile şi chiar teritoriale nu o poartă numai Băsescu, care oricum i se termina mandatul dacă se acţiona inteligent în noiembrie 2012, ci Crin Antonescu, ce în romantismul său de adolescent rebel şi întârziat a visat să devină preşedinte pentru o vară. Sper ca visul lui să nu se transforme într-un coşmar pentru România, o ţară geopolitic deja împărţită pe surse de comisiile unor servicii speciale străine între Moldova Mare şi Ţinutul Secuiesc. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu