Revizuirea granitelor


Parlamentar maghiar: In OPT ani, Ungaria ar putea cere REVIZUIREA GRANITELOR

autor: FrontPress 16.08.2012
Dacă partidul FIDESZ devine mai puternic și Ungaria evoluează economic și din alte puncte de vedere, în opt ani ar putea fi cerută oficial revizuirea granițelor. Cel puţin de această părere este parlamentarul maghiar FIDESZ Zoltan Koszegi care a rostit o scurtă prelegere celor prezenți la Tabăra Tineretului Maghiar de la Borzont, județul Harghita, relatează politics.hu.
Zoltan Balczo, vicepreședintele Parlamentului Ungariei și purtătorul de cuvânt al partidului naţionalist Jobbik, prezent și el la sfârşitul săptămânii trecute la Tabăra EMI din Harghita, a afirmat că o revizuire a Tratatului de la Trianon nu este posibilă în contextul politic global actual.
Potrivit purătorului de cuvânt al FIDESZ, Gabriella Selmeczi, Zoltan Koszegi a făcut declarația în nume personal și aceasta nu reprezintă poziția partidului condus de premierul Viktor Orban, scrie Adevarul.
Tratatul de pace semnat în 4 iunie 1920 la Grand Palace de Trianon de la Versailles, după Primul Război Mondial, consfinţea printre altele unirea românilor din interiorul arcului carpatic cu fraţii lor de sânge din vechiul regat. Deasemenea, în urma aceluiaşi act, Slovacia şi Rutenia au revenit Cehoslovaciei, Burgenlandul – Austriei iar Croaţia şi Slavonia – Iugoslaviei. Tratatul a fost semnat de 23 de state. Din Europa, semnatarele au fost, de o parte Ungaria, iar de cealaltă statele Antantei, printre care România şi cele trei state noi: Polonia, Cehoslovacia şi Iugoslavia (la vremea respectivă Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor). Sursa: FrontPress.ro 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu