Infiltrat ca redactor-sef


Agentul SRI, infiltrat ca redactor-sef la Jurnalul national, a fost concediat

autor: FrontPress 20.08.2012
Fără să fie informat, Valentin Zaschievici, unul dintre cei patru redactori-șefi de la Jurnalul național, a fost concediat astăzi. Informația apare în comunicatul de presă al Trustului Intact. Contactat de Reporter Virtual, Zaschevici a spus că află în premieră informația, el fiind pe teren la această oră, dar că nu vrea să o comenteze. Jurnalistul este acuzat că este agent SRI și a ținut sub supraveghere cotidianul lui Dan Voiculescu.
Comunicatul de presă emis de  INTACT Media Group:
”INTACT Media Group a luat cunoștință cu îngrijorare de acțiunile operative ale Serviciului Român de Informații în interiorul redacției Jurnalul Național. Dovezile publice concludente arată că SRI a supus redacția Jurnalul Național unei supravegheri constante în ultimii ani, ordonate direct de conducerea SRI și realizată prin misiuni la care au participat ofițeri ai acestui serviciu de informații, sprijinite de un cadru de conducere al publicației. Informăm că, față de persoana care a încălcat grav clauzele contractuale și dentologia profesională, s-a luat măsura încetării raporturilor de muncă.
Începând cu data de 16 august a.c., Valentin Zaschevici și-a pierdut calitatea de a reprezenta, în orice împrejurare, redacția Jurnalul Național. IMG considera ca infiltrarea instituțiilor media cu agenți sub acoperire ai Serviciilor secrete constituie o gravă limitare a libertății presei, garantate prin art.30 din Constituția României. Cazul Valentin Zaschevici constituie un abuz fără precedent la nivelul Uniunii Europene. De altfel, fenomenul infiltrării instituțiilor media din România de catre Serviciile secrete pare să fi dobândit o amploare semnificativă în ultimii opt ani.
În consecință, Intact Media Group solicită tuturor agenților secreți din presă să demisioneze: în caz contrar, pe măsura colectării probelor referitoare la existența unor angajamente/colaborări ale propriilor angajați cu serviciile secrete, Intact Media Group îi va acționa în instanță pe cei vinovați pentru prejudiciile create. Totodată, Intact Media Group a decis să sesizeze președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Comisarul European pentru Justiție, Viviane Reding, și Comisia parlamentara pentru controlul activitatilor SRI în legătură cu monitorizarea ilegala și îngrădirea libertății presei, prin infiltrarea agenților secreți în instituțiile de presă.”
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu