Medvedev


Medvedev: Fara ENCLAVE formate din IMIGRANTI in orasele rusesti

autor: FrontPress 10.08.2012
Dmitry Medvedev a cerut guvernului să acorde mai multă atenţie imigranţiei pentru a preveni formarea pe teritoriul Rusiei a enclavelor etnice şi pentru a contracara creşterea masivă a numărului de străini în regiunile din Orientul Îndepărtat. În acelaşi timp, premierul le-a mai recomandat miniştrilor şi oficialilor “să nu se teamă” de migraţia internaţională, ci doar să muncească mai mult pentru a menţine fenomenul sub control.
“Ţelul nostru este să realizăm o piaţă a muncii civilizată şi echilibrată, ceea ce încă nu am reuşit. Trebuie să oferim economiei noastre forţă de muncă calificată”, a declarat Medvedev citat de televiziunea Russia Today.
Acesta a mai spus că în Rusia s-ar afla circa 10 milioane de migranţi, la o populaţie totală de 140 de milioane de locuitori.
Şeful guvernului de la Moscova a mai spus că balanţa migraţiei nu este în favoarea Rusiei din cauza faptului că mulţi cetăţeni cu pregătire superioară au emigrat, aceştia fiind înlocuiţi cu migranţi “slab pregătiţi, care abia vorbesc rusa şi adesea nu cunosc nimic despre cultura şi legile noastre”.
În cadrul aceleiaşi şedinţe de guvern, directorul Serviciului pentru migraţie a afirmat că doar 17 procente dintre imigranţii aflaţi în Rusia au permise de muncă la zi.
Conform datelor oficiale, peste 100.000 de străini au primit în primele 6 luni ale anului permise temporare de muncă în Rusia, 60.000 au primit permise de şedere permanentă şi aproximativ 45.000 au devenit cetăţeni ruşi. Pe de altă parte, numărul străinilor care au fost aduşi în faţa instanţelor de judecată ruseşti pentru diverse infracţiuni a ajuns la o cifra îngrijorătoare de 300.000. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu