Oameni plini de viata

- “Suntem încolţiţi în toate chipurile” (2 Corinteni 4:8) -




Când o lovitură la spate a paralizat-o pe Angela Madsen de la brâu în jos, ea a făgăduit că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi reveni. Drept urmare, ea a început antrenamenele pentru a deveni prima femeie cu dizabilităţi care a traversat Atlanticul vâslind. Jurnalista Denise Foley scrie: “Madsen este ceea ce cercetătorii numesc “oameni elastici”; capabili să renască din orice ar veni peste ei. Ea este unul din oamenii care ne fac să ne întrebăm cum am reacţiona dacă ne-ar fi testat curajul. Ne­am da la fund?” Pavel scrie: ” Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi”. Oamenii plini de viaţă:



1) Deţin controlul. Doctorii Steven şi Sybil Wolin scriu: “este uşor să dai vina pe ceilalţi pen­tru problemele tale şi apoi să aştepţi ca ei să le remedieze. Dar în acest caz nu vei reuşi să faci faţă împrejurărilor… Când te vezi capabil să rezolvi probleme, viaţa se derulează foarte diferit. Identifi-că-ţi punctele tari. Adu-ţi aminte de acele momente în care ai triumfat faţă de necazuri, Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poţi scimba, nu asupra celor pe care nu le poţi schim­ba”.



2) Îşi găsesc anturajul potrivit: psalmistul a spus: “destul m-au asuprit din tinereţe, dar nu mau biruit” (Psalmul 129:2). Ned Hallowell a fost crescut de un tată cu două feţe, apoi de un tată vitreg abuziv, de o mamă alcoolică şi având două dificultăţi de învăţare; o viaţă care te duce de obi­cei în închisoare sau într-o instituţie de boli mintale. Astăzi, el a ajuns un psihiatru renumit, un tată cu o căsnicie fericită şi un autor de succes. Acest lucru s-a datorat în mare măsură faptului că la şcoală s-a ataşat de profesori cărora le-a păsat de el. Aşa că în vremuri grele sprijină-te pe Dumnezeu, i-aţi viaţa în mâini şi găseşte-ţi anturajul potrivit.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu